Wings Air

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Wings Air
150px
IATA ICAO Kode panggil
IW WON WINGS ABADI
Didegaké 2003
Pusat Papan Anggegana Internasional Sam Ratulangi
Papan Anggegana Internasional Ngurah Rai
Papan Anggegana Internasional Kuala Namu
Ukuran armada 24 (+42 pesanan)
Kutha tujuan 24
Perusahaan induk Lion Air
Kantor pusat Manado, Indonésia
Wong wigati Rusdi Kirana (CEO)
Motor mabur ATR 72-500 Wings Air ing Papan Anggegana Adisutjipto
Gambar:Pesawat Wings Air.JPG
Montor mabur MD-82 Wings Air

Wings Air (Wings Abadi Airlines) ya iku siji maskapé pamaburan domestik kang duwé basis punjer ing Jakarta, Indonésia.

Data Kodhe[besut | besut sumber]

  • Kode IATA: IW
  • Kode ICAO: WON
  • Panggilan: WINGS ABADI

Sajarah[besut | besut sumber]

Maskapé penerbangan kang diresmikake ing taun 2003 lan miwiti titi laku ing tanggal 13 Juni 2003. Saham 100% digagahi déning déning Lion Air. Maskapé kang digoperasiake penerbangan domestik ing Indonésia lan kaloro penerbangan internasional menyang Malaysia. rute kang nyabang loro dioperasiake kanthi rute Medan-Penang lan Pekanbaru-Malaka.

Tujuan[besut | besut sumber]

Domestik[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

Kawiwitian wulan Dhésèmber 2010, Wings Air ngelayani rute Penang lan Malaka, kalorone kagolong rute kang biyèn di kelola déning Lion Air.

Armada[besut | besut sumber]

ATR 72-500
De Havilland Canada DHC-8-301

Armada montor mabur Wings Air nyacakup (Juni 2012).[1]

Montor mabur dines Pesenan Panumpang Cathetan
Passengers Jumlah
ATR 72-500 20 0 72 72
ATR 72-600 [2] 2 38 72 72

Rujukan[besut | besut sumber]

Cithakan:Grup Lion Air Cithakan:Maskapé penerbangan Indonésia