Papan Anggegana Internasional Adisutjipto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Adisutjipto
Adisutjipto airport.JPG
IATA: JOGICAO: WARJ
Ringkesan
Tipe Airport sipil lan militèr
Owner PT Angkasa Pura II
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Jogyakarta , Jawa Tengah
Lokasi Sleman, DI Yogyakarta

Papan Anggegana Internasional Adisutjipto ya iku papan anggegana kang dumunung ana ing Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode ICAOnya WARJ (mbiyèn WIIJ), Kode IATA: JOG.

Papan anggegana Adisutjipto mbiyèn duwé nama Maguwo, ya iku nama kang dijupuk saka dumununging nama désa (Maguwoharjo). Panggantian nama ditindakake sawisé montor mabur Dakota VT-CLA kang dilakokaké déning panjenengané Marsekal Muda Anumerta Agustinus Adisutjipto katembak tiba déning montor mabur Walanda tanggal 29 Juli 1947. Sadurungé lapangan udara iki dadi lapangan militèr, ananging panggunaané dijembaraké tumuju kapentingan sipil. Saéngga nganti saiki isih ana pérangan panggonan kang katutup (wewates kagiatan militèr). Papan anggegana iki uga kagolong papan anggegana pendhidhikan Akademi Angkatan Udara saka TNI Angkatan Udara. Uga Skadron Pendhidhikan 101 (FFA AS-202-18A, T-41D) lan Skadron Pendhidhikan 102 (T-34C, KAI KT-1).

Jembar wewengkon papan anggegana: 88,690 m², déning loro landasan pacu.

Maskapé[besut | besut sumber]

Ing ngisor pratélan maskapé kang ngelayani pamaburan langsung saka Yogyakarta (nganti wulan April 2015):

Perusahaan Penerbangan Tujuan
AirAsia Johor Bahru, Kuala Lumpur
Aviastar Bandar Lampung
Batik Air Jakarta-Soekarno Hatta
Citilink Balikpapan, Jakarta–Halim Perdanakusuma, Pekanbaru
Express Air Pontianak
Garuda Indonésia Balikpapan, Banjarmasin, Denpasar/Bali, Jakarta-Soekarno Hatta, Batam (rencana)
Garuda Indonésia
operated by Explore Jet
Balikpapan, Makassar
Indonésia AirAsia Denpasar/Bali, Jakarta-Soekarno Hatta, Medan, Singapore
Lion Air Balikpapan, Bandung, Batam, Banjarmasin, Denpasar/Bali, Jakarta–Soekarno Hatta, Mataram–Lombok, Makassar, Palembang
Nam Air Palembang, Pontianak
Silk Air Singapore
Sriwijaya Air Balikpapan, Jakarta–Soekarno Hatta, Surabaya
Wings Air Bandung, Surabaya, Banyuwangi

Pranala njaba[besut | besut sumber]