Bandhar udhara Halim Perdanakusuma

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar Udhara Halim Perdana Kusuma
IATA: HLPICAO: WIIH
Ringkesan
Tipe Airport sipil, militer lan Kaprisidhènan
Owner PT Angkasa Pura II
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Jawa kulon, Indonesia
Lokasi Jakarta
Lapangan pamaburan Cililitan ing taun 1925
Montor mabur Fokker F.VII kang ana ing lapangan pamaburan Cililitan (1929)

Bandhara Halim Perdanakusuma yaiku slah sawijining bandhara udhara kang ana ing Jakarta, Indonésia. Bandhar udhara Halim Perdanakusuma unga diginakake minangka Komando Operasi Angkatan Udara I (Koops AU I) TNI-AU. Sadurungé bandhar udhara Halim ndhuweni jeneng kanthi sesebutan lapangan udara Cililitan[1].

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Singgih Handoyo; Dudi Sudibyo (2011). Aviapedia: ensiklopedia umum penerbangan. Penerbit Buku Kompas. pp. 151–. ISBN 978-979-709-547-5. http://books.google.com/books?id=MgG22qh4OK0C&pg=PA151. Retrieved 22 May 2012.