Angkasa Pura

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

PT. Angkasa Pura (Persero) wujud salah sijiné Badan Usaha Milik Nagara sangisoré Departemen Parhubungan kang nduwèni tugas ing bidang pangelolaan lan pangusahan papan anggegana kang ana ing Indonésia. PT. Angkasa Pura kapengkar dumadi loro bageyan ya iku : PT. Angkasa Pura I lan PT. Angkasa Pura II.

Angkasa Pura I kang nduwèni kantor pusat ana ing Jakarta.[1] Angkasa Pura II nduwèni kantor kantor pusat ana ing Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta ing Tangerang, Banten.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

PT Angkasa Pura I madeg ana ing taun 1964 ing ngisoré jeneng Parusahaan Nagara (PN) Angkasa Pura "kemayoran". PT Angkasa Pura II madeg ing tanggal 13 Augustus 1984.

Operasi[besut | besut sumber]

PT. Angkasa Pura ngoperasikake papan anggegana kang ana ing ngisor iki:

Uga madegake cabang minangka kanggo ngelayani ATS ing Makassar:


Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ Home. Angkasa Pura I. Retrieved on 16 September 2010. "PT. Angkasa Pura 1 (PERSERO)Graha Angkasa Pura 1Kota Baru Kemayoran, Blok B.12,Kav. 2, Jakarta 10610"
  2. ^ "Informasi Perusahaan." Angkasa Pura II. Retrieved on 16 September 2010. "Kantor Pusat PT (Persero) Angkasa Pura II Papan Anggegana Internasional Jakarta Soekarno-Hatta."

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angkasa_Pura&oldid=1012141"