Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara
Bandung-airport.jpg
Airport Terminal
IATA: BDOICAO: WICC
Masalah Lua ing Modul:Location_map larik 450: Unable to find the specified location map definition. Neither "Module:Location map/data/Indonésia Java" nor "Template:Location map Indonésia Java" exists.Location of airport in Java
Ringkesan
Tipe Airport Publik/Militer
Operator PT Angkasa Pura II
Lokasi Bandung, Jawa Barat, Indonésia
Elevasi AMSL 2.436 ft / 742 m
Koordinat 06°54′02″S 107°34′35″E / 6.90056°S 107.57639°E / -6.90056; 107.57639
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
11/29 7.361 2.244 Aspal

Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara inggih punika salah satunggaling papan anggegana ingkang dumunung ing Kota Bandung, Jawa Barat, Indonésia. Kajawi kanggé nglayani masarakat, papan anggegana punika ugi minangka salah satunggaling pangkalan angkatan udara TNI. Manawi dipuntingali wonten ing peta, papan anggegana umum badhé katingal ing sisih kilèn kidul lan militèr ing tengen kilèn kidul. Wonten ing sisih lèr landhas pacunipun saged katingal hanggar-hanggar kagunganipun PT. Dirgantara Indonésia.

Pajak Pelayanan Papan Anggegana[besut | besut sumber]

  • Pajak domestik: Rp25.000,00/panumpang
  • Pajak internasional: Rp75.000,00/panumpang

Maskapé Penerbangan[besut | besut sumber]

Gambar:Sriwijayaairbdg737.jpg
Sriwijaya Air lan Air Asia ingkang saweg siyap lepas landas ing Papan Anggegana Husein Sastranagara

Cithakan:Airport-dest-list

Statistik[besut | besut sumber]

Penerbangan paling rame medal saking Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara adhedhasar frekuensi
Peringkat Tujuan Frekuensi
(Mingguan)
Maskapé penerbangan
1 20px Surabaya 49 Garuda Indonésia, Indonésia AirAsia, Lion Air
Merpati Nusantara Airlines, Sriwijaya Air
2 20px Denpasar/Bali 32 Indonésia AirAsia, Lion Air, Merpati Nusantara Airlines, Citilink
3 Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpur 28 AirAsia, Indonésia AirAsia[1]
4 Flag of Singapore.svg Singapura 24 Batavia Air,[2] Indonésia AirAsia, SilkAir[3]
5 20px Medan 17 Indonésia AirAsia, Lion Air
6 20px Yogyakarta 14 Merpati Nusantara Airlines, Wings Air
7 20px Batam 10 Lion Air, Sky Aviation
8 20px Semarang 9 Merpati Nusantara Airlines, Pacific Royale Airways
9 20px Bandar Lampung 7 Merpati Nusantara Airlines
10 20px Pekanbaru 7 Indonésia AirAsia
11 20px Banjarmasin 7 Lion Air

Sajarah[besut | besut sumber]

Pangkalan udara Andir di taun 1930-an

Papan anggegana Husein Sastranagara dipunyasa Walanda ing jaman kolonial, wonten ing désa Andir, Bandung. Lan nama Husein Sastranagara asalipun saking nama satunggaling perintis TNI-AU ingkang kagungan nama Husein Sastranagara.

Papan Anggegana Kertajati[besut | besut sumber]

Gubernur Jawa Barat mbiwarakaken bilih badhé kabangun papan anggegana énggal saperlu nggantosaken Papan Anggegana Internasional Husein Sastranagara, ingkang dipunsukani nama Papan Anggegana Internasional Jawa Barat (BIJB) ingkang dumunung ing Kertajati, Kabupatèn Majalengka, sakitar 100 kilomèter (62 mil) sisih wétan Bandung. Rencana mau sampun pesthi ananging mandheg amargi perkawis jangka panjang lan kirangipun béya. Kajawi punika, rencana bersaing saweg dipunkembangaken saperlu papan anggegana énggal ing lokasi sanès, inggih punika wonten ing Karawang ingkang badhé ngrelokasi Papan Anggegana Soekarno Hatta.[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]