SilkAir

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Silkair
Silkair-003.jpg
IATA ICAO Kode panggil
MI SLK SilkAir
Didegaké 1989 (dengan nama Tradewinds)
Hub Singapore Changi Airport
Program frequent flyer KrisFlyer
Lounge penumpang Silver Kris Lounge
Ukuran armada
Kutha tujuan
Perusahaan induk Singapore Airlines Limited
Slogan perusahaan where the world unwinds
Kantor pusat Singapore
Wong wigati Mike Barclay (CEO)
Situs web http://www.silkair.com

SilkAir ya iku anak perusahaan teka Singapore Airlines lan arupi maskapé penerbangan sing berbasis ing Singapura. SilkAir miber saka Singapura marang tujuan-tujuan "eksotis" ing Asia Tenggara, India lan Républik Rakyat Cina.

Sajarah[besut | besut sumber]

SilkAir mulane kui perusahaan penerbangan charter regional sing nduwèni jeneng Tradewinds Charters ing taun 1976, migunaake pesawat-pesawat sing akehe disewa saka Singapore Airlines. Jasa penerbangan nduwèni jadwal mulai kakenal saat mulai menyewa pesawat jinis McDonnell Douglas MD-87. Sawijining perubahan strategi pemasaran sing gedhé sing dilakuake ing taun 1991 ngubah jenenge dadi kaya sing digunake saiki, lan ngikuti panggunaan 6 pesawat Boeing 737-300 anyar sing diawali setaun sedurunge. Ing pertengahan 1990-an lan SilkAir mulai migunaake Airbus A310-200.

Armada[besut | besut sumber]

SilkAir nduwèni salah sawujine armada anyar ing Asia Tenggara. ya iku :

Data kode[besut | besut sumber]

  • Kode IATA: MI
  • Kode ICAO: SLK
  • Tanda panggil: Silk Air

Tujuan[besut | besut sumber]

Punika tujuan penerbangan SilkAir (data tanggal 14 Juni 2010):

Républik Rakyat Cina[besut | besut sumber]

India[besut | besut sumber]

Kamboja[besut | besut sumber]

Indonésia[besut | besut sumber]

Malaysia[besut | besut sumber]

Myanmar[besut | besut sumber]

Filipina[besut | besut sumber]

Singapura[besut | besut sumber]

Thailand[besut | besut sumber]

Vietnam[besut | besut sumber]

Timor-Leste[besut | besut sumber]

Australia[besut | besut sumber]

Christmas Island

Rekanan codeshare[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=SilkAir&oldid=1080717"