Papan Anggegana Utarom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Utarom
IATA: KNGICAO: WASK
Ikhtisar
Jinis bandhara Sipil
Lokasi Kaimana, Papua Barat
Èlevasi 6 m (19 ft)
Koordinat 03°38′37.73″S, 133°41′44.24″E

Papan Anggegana Utarom (IATA: KNG, ICAO: WASK) dipunkenal ugi Papan anggegana Kaimana, amarga papan anggegana punika wonten ing kabupatèn Kaimana, Papua Barat, Indonésia.[1] Papan Anggegana punika wonten kinten-kinten 15 km saking Kaimana.[1]

Papan Anggegana Kaimana utawi Utarom 1962

Rute lan Maskapé Penerbangan[besut | besut sumber]

Papan Anggegana Utarom
No. Maskapé Destinasi
01. Lion Air Ambon, Fakfak
02. Merpati Fakfak, Manokwari, Sorong
03. Nusantara Fakfak, Manokwari, Sorong
04. Airlines Fakfak, Manokwari, Sorong

Kacilakan Merpati Nusantara Airlines Penerbangan 8968 (2011)[besut | besut sumber]

Merpati Nusantara Airline Penerbangan 8968 sapunika penerbangan domestik MA-60 damelan Xi'an Aircraft Industrial Corporation, China ingkang mlampah [[saking Sorong, Papua Barat, Indonésia tumuju Kaimana kaliyan Nabire, Papua Barat, Indonésia.[2][3] 7 Mèi 2011 kadadosan kacilakan ingkang damelaken 27 tiyang tiwas (21 panumpang, 6 kru pesawat) amergi dawahipun MA-60 wonten laut lepas Provinsi Papua Barat, Indonésia.[4] saking Papan Anggegana Utarom, Kaiamana, Papua Barat, Indonésia Pesawat punika dhawah wonten laut 500 mèter saking papan anggegana.[5] Amergi kadadosan punika Kabag Kaimana, AKP Teddi Efendi sakaluarga ninggal yuswa.[5] Saderengipun MA-60 damelan Xi'an Aircraft boten diidinaken manawi beroprasi, amergi sampun wonten sejarahipun kacilakan pesawat ingkang sajinisipun.[3]

Pratélan Kacilakan[besut | besut sumber]

Pratélan Kacilakan MA-60 [3]
No. Tanggal Kadadosan Tipe Pesawat No. Panerbangan Ingkang nitih Kacilakan Panggènan Kacilakan
01. Januari 2009 Xi'an MA-60 gadhahipun Zest Airways
Undershot (mendarat sadherengipun dugi landasan) Papan Anggegana Godofredo P Ramos, Filipina
02. 25 Juni 2009 Xi'an MA-60 gadhahipun Zest Airways 863 54 kaliyan 5 awak pesawat (boten wonten kurban) Overshot (mendarat sadherengipun dugi landasan) Papan Anggegana Godofredo P Ramos, Filipina
03. 03 Novembar 2009 Xi'an MA-60 UM-239 gadhahipun Air Zimbabwe
Nabrak 5 babi hutan nalika lepas landas Papan Anggegana Internasional Harare
04. 07 Dhésèmber 2010 Xi'an MA-60
dawah nalika ndarat Papan Anggegana Internasional Rangoon, Myanmar
05. February 2011 Xi'an MA-60
Medal saking landasan pacu Kupang, Indonésia
06. 07 Mèi 2011 Xi'an MA-60 MZ-8968 21 panumpang kaliyan 6 kru pesawat[4] dawah wonten laut lepas nalika ndarat Papan anggegana Utarom, Kaimana, Indonésia

Chathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b informasi Papan Anggegana ning World Aero Data dipununduh tanggal 21 Mèi 2011, tabuh 19.36 WIB
  2. ^ 27 killed in plane crash in Indonésia dipununduh tanggal 22 Mèi 2011, tabuh 08.39 WIB
  3. ^ a b c wap.vivanews.com dipununduh tanggal 22 April 2011, tabuh 07.40 WIB
  4. ^ a b Plane carrying 27 crashes in easter Indoneia dipununduh tanggal 22 Mèi 2011, tabuh 07.50 WIB
  5. ^ a b Kecelakaan Pesawat Merpati di Kaimana, Papua Barat dipununduh tanggal 22 Mèi 2011, tabuh 08.36 WIB