Kaimaman

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kitab Kaimaman iku kitab kaping telune tanakh lan uga kitab Toret. Ing pirang basa Eropa, kitab iki diarani Leviticus, sing dijupuk saka basa Latin: Liber Leviticus sakai basa Yunani: (το) Λενιτικόν. Ing basa Ibrani, kitab iki diarani wayyikra sing tegese iku: “Mula ditimbali dening panjenengan”, tembung-tembung pratama kitab iki.

Kitab iki isine undhang-undhang kanggo ibadat lan upacara-upacara agama bangsa Israel ing jaman mbiyen. Uga kanggo kaperluwane para imam (kaum Levi) sing tanggung jawab karo palaksanane.

Pethikan sing misuwur dhewe saka buku iki yakuwi sing kasebut dening Gusti Yesus dhawuh utama sing kapindho, "Cintailah sesamamu seperti kamu mencintai dirimu sendiri" (19:18).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaimaman&oldid=816775"