Kabupatèn Ciamis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Ciamis)
Jujug: pandhu arah, pados
Kabupatèn Ciamis
Lambang Ciamis.jpg
Lambang Ciamis
Motto: "Mahayuna Ayuna Kadatuan"
Ciamis locator map.png
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: kutha Ciamis
Bupati: Engkon Komara
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

2.556,75 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

36 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.523.000 (2003)
+/- 596 jiwa/km²
Suku Bangsa: Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protestan, Katulik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kabupatèn Ciamis iku kabupatèn ing Jawa Barat. Luas wewengkon Kabupatèn iki ± 2.556,75 km² utawa hektar.

Geografis[sunting | besut sumber]

Pemerentahan[sunting | besut sumber]

Kabupatèn Ciamis ketata saking 36 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn iki ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | besut sumber]

Pranala Jaba[sunting | besut sumber]

Jawa Barat