Cithakan:Pendhapa Wikipédia/Arsip 2007–2016

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
ꦱꦸꦒꦼꦁ​ꦫꦮꦸꦃ​ꦮꦺꦴꦤ꧀ꦠꦼꦤ꧀​ꦲꦶꦁ​ꦮꦶꦏꦶꦥꦺꦢꦶꦪ​ꦲꦧꦱ​ꦗꦮꦶ
Sugeng Rawuh Wonten ing Wikipédia Abasa Jawi


Sapunika wonten 72.306 artikel kanthi 55.979 naragina ingkang kacathet.
You don't speak Javanese? Find more about this language!


Artikel pinilih wulan punika
Koala climbing tree.jpg

Koala punika satunggaling marsupial hèrbivor ingkang aslinipun saking Ostrali. Koala punika tunggal-tunggalipun wakil saking kulawargi Phascolarctidae. Koala punika gadhah nami latin Phasclarctas Cinereus. Koala jaler saha koala wadon punika gadhah ciri fisik ingkang bénten. Manawi koala jaler punika ukuran badanipun langkung ageng tinimbang koala wadon. Miliginipun Koala ingkang gesang wonten ing pérangan Ostrali Kidul punika ukuranipun langkung ageng kirang langkung 30% tinimbang koala ingkang gesang wonten ing Ostrali lèr. Koala punika kados bruwang alit ingkang manggén wonten ing wit-witan. Koala kalebet kéwan hèrbivor. Kéwan koala punika awratipun kirang langkung 9 kg (£ 20). Ulesipun kandel, limrahipun awerni ngawu layan saha wonten werni coklat sakedhik-sakedhik. Koala punika boten kalebet bruwang sanajan wujudipun kados bruwang alit. Koala boten gadhah plasenta utawi boten kalebet salah satunggaling mamalia. Nanging koala kalebet kéwan marsupial ingkang nglairaken anak saha ngagengaken wonten ing kanthong. Saéngga boten leres manawi koala dipunwastani koala bruwang nanging cekap dipunwastani kanthi nama koala kémawon. (Waca candhaké)

Artikel pilihan sanèsipun...


Gambar pinilih wulan punika


Tadoma [en], cara tiyang-tiyang wuta kalihan budheg kagem mangertosi gunemaning tiyang-tiyang sanès ugi cara pangucapanipun kanthi cara ndemok lathi saha tenggorokanipun. Ing inggil punika kapacak Anne Sullivan mratélaken caranipun kalihan Helen Keller rikala taun 1929.

   
Prakawis Wikipèdia Jawi

Proyèk Wikipedia punika gadhah don ndamel bauwarna ingkang pepak piyambak ing sedaya basa ing saubengipun donya. Wonten kaca punika, sinten kémawon ingkang ngersakaken ngasta Wikipédia ing basa Jawi saged amujudaken. Saged mawi basa Jawi krama utawi saged ugi ing basa ngoko. Nanging manawi saged, langkung saé nyerat mawi basa krama. Isi Wikipedia wonten saandhaping Lisensi Dhokumèntasi Bébas GNU, tegesipun inggih bébas kaliyan bakal bébas ngantos salaminipun. Ugi kapurih kersa mriksani hak cipta kanggé katrangan langkung prakawis hak cipta, sumber kabikak, saha isi bébas. Kanggé pacoban mangga nyobi nyunting ing kothak wedhi
(katrangan ing basa Jawa ngoko)

Prastawa énggal
  • 13 Nov Serangan téroris ageng ing Kitha Paris, Prancis. Sapunika wonten 128 tiyang tiwas lan 300 tatu-tatu. (sumber)
  • 10 Nov Manten Kanselir Jerman Kulon, Helmut Schmidt, séda mawi yuswa 96 taun.
  • 31 Okt Maskapé Rusia Metrojet Pamiberan KGL 9268, sawijining A 321, dhawah ing Semenangjung Sinai nalika miber saking Sharm el Sheik dhumateng St. Petersburg. Pesawat punika mbekta 214 panumpang saha 7 awak kapal, kalebu 17 laré alit. (Reuters)
  • 25 Okt Bar Karaoké Inul Vizta ing Menado, Sulawesi Lor kabesmi lan niwasaken minimal 12 tiyang. Puluhan tiyang sanèsipun kedhah dipunopname ing griya sakit amergi tatu utawi ambegan asep. (Kompas)
  • 25 Okt WNI korban dagang manungsa ing Arab Saudi saged dipunslametaken lan wangsul dipunkintun dhateng Indonésia. (Kompas)
  • 20 Okt Korban prastawa surung-surungan ing Mina, Arab Saudi (24 September 2015), miturut Associated Press, sakirangipun wonten 2.177 jiwa. (ca.news.yahoo.com)
  • 16 Okt KLM, maskapé pamiberan Walandi, nyadé pitung montor miber damelan Walandi Fokker 70 darbènipun dhumateng maskapé Papua Nugini, Air Niugini. Wiwit taun 2018 KLM Cityhopper jarak celak namung nganggé Embraer saking Brazilia kémawon. (nu.nl)


    sunting

    30 Januari wonten ing sajarah
  • Wikimedia-logo-20px.png Proyèk Wikimedia kagandhèng

    Wikipedia punika satunggiling ènsiklopédhi bébas ingkang dipunopèni déning Yayasan Wikimedia tanpa bathi ingkang nglampahaken kathah proyèk wiki multibasa:

    Wiktionary
    Bausastra Jawi
    Wikibooks
    Buku tèks kaliyan manual bébas abasa Jawi
    Wikidata
    Basis data bébas
    Commons
    Berkas multimédhia bébas
    Wikispecies
    Prakawis spésies
    Wikinews
    Sumber warta bébas
    Wikiquote
    Kumpulan kutipan
    Meta-Wiki
    Ko'ordinasi proyèk Wikimedia


    Wikipedia-logo-20px.png Wikipédia wonten ing basa sanèsipun
    • Langkung saking 2.000.000 artikel:

    English

    • Langkung saking 200.000 artikel:
    • Langkung saking 100.000 artikel:

    Daftar pepakStatistik multibasa
    Ko'ordinasi multibasaMiwiti Wikipedia énggal