Cithakan:Aktualitas/Prastawa anyar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

  • 13 Nov Serangan téroris ageng ing Kitha Paris, Prancis. Sapunika wonten 128 tiyang tiwas lan 300 tatu-tatu. (sumber)
  • 10 Nov Manten Kanselir Jerman Kulon, Helmut Schmidt, séda mawi yuswa 96 taun.
  • 31 Okt Maskapé Rusia Metrojet Pamiberan KGL 9268, sawijining A 321, dhawah ing Semenangjung Sinai nalika miber saking Sharm el Sheik dhumateng St. Petersburg. Pesawat punika mbekta 214 panumpang saha 7 awak kapal, kalebu 17 laré alit. (Reuters)
  • 25 Okt Bar Karaoké Inul Vizta ing Menado, Sulawesi Lor kabesmi lan niwasaken minimal 12 tiyang. Puluhan tiyang sanèsipun kedhah dipunopname ing griya sakit amergi tatu utawi ambegan asep. (Kompas)
  • 25 Okt WNI korban dagang manungsa ing Arab Saudi saged dipunslametaken lan wangsul dipunkintun dhateng Indonésia. (Kompas)
  • 20 Okt Korban prastawa surung-surungan ing Mina, Arab Saudi (24 September 2015), miturut Associated Press, sakirangipun wonten 2.177 jiwa. (ca.news.yahoo.com)
  • 16 Okt KLM, maskapé pamiberan Walandi, nyadé pitung montor miber damelan Walandi Fokker 70 darbènipun dhumateng maskapé Papua Nugini, Air Niugini. Wiwit taun 2018 KLM Cityhopper jarak celak namung nganggé Embraer saking Brazilia kémawon. (nu.nl)