Ahli Kitab

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
Allah1.png
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Ahli Kitab (أهل الكتاب ′Ahl al-Kitāb) yaiku sesebutan ing Al-Qur'an kanggo kaum kang agamané Nasrani (Kristen) lan Yahudi. Disebut ahli kitab amarga manut agama Islam leloroné, Allah nurunaké Kitab Taurat léwat Nabi Musa lan Injil marang Nabi Isa. Kanthi diutusé Nabi Muhammad lan temuruné Al-Quran, ahli kitab iki ana kang bisa nampa uga ana kang nulak karasulané Muhammad lan kabenerané Al-Quran saka Allah. Penafsiran kang wis umum bilih kitab-kitab sadurungé Islam yaiku Taurat, Zabur lan Injil. ahli kitab menika anggadahi kapitadosan bilih menapa ingkang wonten ing kitabipun menika leres saking ngarsanipun Allah. katitik saking salah sawijining ahli kitab kala rumiyin ngendika bilih bakale wonten piyantun agung inggih menika Nabi Muhammad SAW.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Ahli Kitab Masih Ada Sampai Sekarang

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ahli_Kitab&oldid=834215"