Ahli Kitab

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Sahadat · Salat · Pasa
Jakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Kuran · Malaékat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Mukamad
Nabi & Rasul · Sakabat
Ahlul Bait
Kutha suci
Mekkah ·Madinah · Yérusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Éjrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitèktur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitèktur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Tèks & Ukum
Kuran ·Kadis · Sunah
Fiqih · Fatwa · Saréngat
Madahab
Sunni
Kanapi ·Kambali
Maliki ·Sapingi
Singah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Ahli Kitab (أهل الكتاب ′Ahl al-Kitāb) yaiku sesebutan ing Kuran kanggo kaum kang agamané Nasrani (Kristen) lan Yahudi. Disebut ahli kitab amarga manut agama Islam leloroné, Allah nurunaké Kitab Torèt léwat Nabi Musa lan Injil marang Nabi Isa. Kanthi diutusé Muhammad lan temuruné Kuran, ahli kitab iki ana kang bisa nampa uga ana kang nulak karasulané Muhammad lan kabenerané Kuran saka Allah. Penafsiran kang wis umum bilih kitab-kitab sadurungé Islam yaiku Torèt, Zabur lan Injil. ahli kitab punika gadhah kapitadosan bilih menapa ingkang wonten ing kitabipun punika leres saking ngarsanipun Allah. katitik saking salah sawijining ahli kitab kala rumiyin ngendika bilih bakale wonten piyantun agung inggih punika Muhammad.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Ahli Kitab Masih Ada Sampai Sekarang