Miss Universe

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Miss Universe
Logo MU.png
Logo Miss Universe
Format Kontès Kecantikan
Negara Amérika Sarékat
Siaran
Saluran asli CBS
Tayang perdhana 1952 – Saiki
Pranala jaba
Situs resmi


Miss Universe iku sawijining kontès kecantikan sing wiwitané minangka cara Pacific Mills kanggo promosi prodhuk sandhangan nglangi (pakaian renang) Catalina ing taun 1952. Taun 1996, Donald Trump nuku hak kapemilikan kontès iki sing sabanjuré ditayangaké télévisi CBS lan taun 2003 ngalih menyang NBC. Miss Universe minangka acara sing prestisius utamané tumrap pedunung kawasan Amérika Latin.

Peserta pamilihan[sunting | sunting sumber]

Ing tahap wiwitan, peserta Miss Universe mèlu kontès ing negarané dhéwé-dhéwé lan sabanjuré nyandhang gelar Miss negara kasebut kaya Miss Canada utawa Miss U.S.A. lan banjur dikirim mèlu kontès Miss Universe sing dianakaké Organisasi Miss Universe (b. Inggris: Miss Universe Organization).

Amarga anané werna-werna situasi, jumlah negara peserta tansah owah; ana sing metu lan ana sing nembé mèlu. Sawetara peserta anyar antara liya:

Miss Universe Negara
2004 Ethiopia
Georgia
Vietnam
2005 Latvia
2006 Kazakhstan
2007 Montenegro
Serbia
Tanzania
2008 Kosovo


Déné negara sing tansah mèlu wiwit 1952 yakuwi Prancis, Jerman, AS, lan Kanada.

Miturut penyelenggara, para peserta ing tataran negara utawa donya, dinilai ora mung saka kasulistyané nanging klebu uga kapinterané lan sopan santun sing dikenal uga kanthi sesanti 3B yaiku Brain, Beauty, lan Behavior (utek (kacerdhasan), kacantikan, lan solah bawa).

Ing ajang iki, kontèstan sing dipilih kanggo mlebu ing babak semifinal yaiku ana 15. Nanging ing taun 2006, cacahing kontèstan sing kapilih ana 20 orang.

Pamenang[sunting | sunting sumber]

Pamenang pisanan yaiku Armi Kuusela saka Finlandia lan nganti wektu iki, Amérika Sarékat wis menang kaping 7; Venezuela kaping 6 lan Puerto Riko kaping 4 lan sawetara negara liya sing menang sepisan utawa kaping pindho.

Irene Sáez, Miss Universe 1981, mèlu pemilihan Presiden Venezuela ing taun 1998 nanging kalah karo Hugo Chávez déné Oxana Fedorova saka Rusia, Miss Universe 2002 amarga dianggep gagal nglaksanakaké tugas-tugas keratuané nyerahaké gelar marang Justine Pasek sakaari Panama sing dadi runner-up.

Taun Miss Universe Asal Papan
1952 Armi Kuusela Finlandia Long Beach, Amérika Sarékat
1953 Christiane Martel Perancis Long Beach, Amérika Sarékat
1954 Miriam Stevenson Amérika Sarékat Long Beach, Amérika Sarékat
1955 Hillevi Rombin Swedia Long Beach, Amérika Sarékat
1956 Carol Morris Amérika Sarékat Long Beach, Amérika Sarékat
1957 Gladys Zender Peru Long Beach, Amérika Sarékat
1958 Luz Marina Zuluaga Kolombia Long Beach, Amérika Sarékat
1959 Akiko Kojima Jepang Long Beach, Amérika Sarékat
1960 Linda Bement Amérika Sarékat Miami Beach, Amérika Sarékat
1961 Marlene Schmidt Jerman Miami Beach, Amérika Sarékat
1962 Norma Nolan Argentina Miami Beach, Amérika Sarékat
1963 Ieda Maria Vargas Brasil Miami Beach, Amérika Sarékat
1964 Corinna Tsopei Yunani Miami Beach, Amérika Sarékat
1965 Apasra Hongsakula Thailand Miami Beach, Amérika Sarékat
1966 Margareta Arvidsson Swedia Miami Beach, Amérika Sarékat
1967 Sylvia Hitchcock Amérika Sarékat Miami Beach, Amérika Sarékat
1968 Martha Vasconcellos Brasil Miami Beach, Amérika Sarékat
1969 Gloria Maria Diaz Filipina Miami Beach, Amérika Sarékat
1970 Marisol Malaret Puerto Riko Miami Beach, Amérika Sarékat
1971 Georgiana Rizk Lebanon Miami Beach, Amérika Sarékat
1972 Kerry Anne Wells Australia Dorado, Puerto Riko
1973 Maria Margarita Moran Filipina Athena, Yunani
1974 Amparo Muñoz Spanyol Manila, Filipina
1975 Anne Marie Pohtamo Finlandia San Salvador, El Salvador
1976 Rina Messinger Israel Hong Kong
1977 Janelle Commissiong Trinidad lan Tobago Santo Domingo, Republik Dominika
1978 Margaret Gardiner Afrika Selatan Acapulco, Meksiko
1979 Maritza Sayalero Venezuela Perth, Australia
1980 Shawn Weatherly Amérika Sarékat Seoul, Korea Selatan
1981 Irene Sáez Venezuela New York City, Amérika Sarékat
1982 Karen Dianne Baldwin Kanada Lima, Peru
1983 Lorraine Downes Selandia Baru St. Louis, Amérika Sarékat
1984 Yvonne Ryding Swedia Miami, Amérika Sarékat
1985 Deborah Carthy-Deu Puerto Riko Miami, Amérika Sarékat
1986 Bárbara Palacios Teyde Venezuela Panama City, Panama
1987 Cecilia Bolocco Chili Singapura
1988 Porntip Nakhirunkanok Thailand Taipei, Republik Cina
1989 Angela Visser Belanda Cancún, Meksiko
1990 Mona Grudt Norwegia Los Angeles, Amérika Sarékat
1991 Lupita Jones Meksiko Las Vegas, Amérika Sarékat
1992 Michelle McLean Namibia Bangkok, Thailand
1993 Dayanara Torres Puerto Riko Mexico City, Meksiko
1994 Sushmita Sen India Manila, Filipina
1995 Chelsi Smith Amérika Sarékat Windhoek, Namibia
1996 Alicia Machado Venezuela Las Vegas, Amérika Sarékat
1997 Brook Mahealani Lee Amérika Sarékat Miami Beach, Amérika Sarékat
1998 Wendy Fitzwilliam Trinidad lan Tobago Honolulu, Amérika Sarékat
1999 Mpule Kwelagobe Botswana Chaguaramas, Trinidad lan Tobago
2000 Lara Dutta India Nikosia, Siprus
2001 Denise Quiñones Puerto Riko Bayamon, Puerto Riko
2002 Oxana Fedorova Rusia San Juan, Puerto Riko
Justine Pasek Panama
2003 Amelia Vega Republik Dominika Panama City, Panama
2004 Jennifer Hawkins Australia Quito, Ekuador
2005 Natalie Glebova Kanada Bangkok, Thailand
2006 Zuleyka Rivera Mendoza Puerto Rico Los Angeles, Amérika Sarékat
2007 Riyo Mori Jepang Mexico City, Meksiko
2008 Dayana Mendoza Venezuela Nha Trang, Vietnam
2009 Stefanía Fernández Krupij Venezuela Nassau, Bahama

Penghargaan khsusus[sunting | sunting sumber]

Saben taun, ora mung dipilih Miss Universe, nanging uga dipilih Miss atribut liya kayata Miss Photogenic wiwit taun 1956, Best in Swimsuit Award sing dianakaké wiwit taun 1992 nganti 2002, Best Hair/Style Award wiwit taun 1993 nganti 2001 lan Best National Costume wiwit taun 1962 nganti 2006, uga Miss Congeniality wiwit taun wiwitan nganti saiki.

Wakil Indonesia[sunting | sunting sumber]

Taun Jeneng Gelar Nasional Prestasi
1974 Nia Kurniasi Ardikoesoema Ora ana (pamilihan ditutup) -
1975 Lydia Arlini Wahab Ora ana (pamilihan ditutup) -
1976 Juliarti Rahayu Ora ana (pamilihan ditutup) -
1977 Siti Mirza Nuria Arifin Ora ana (pamilihan ditutup) -
1980 Andi Nana Riwayati Basoamier Ora ana (pamilihan ditutup) -
1982 Sri Yulianti Ora ana (pamilihan ditutup) -
1983 Andi Botenri Ora ana (pamilihan ditutup) -
1994 Venna Melinda Putri Indonesia 1994 Minangka pengamat
1995 Susanty Manuhuttu Putri Indonesia 1995 -
1996 Alya Rohali Putri Indonesia 1996 -
2005 Artika Sari Devi Putri Indonesia 2004
  • 15 Gedhé
  • Runner-up I Miss Congeniality
2006 Nadine Chandrawinata Putri Indonesia 2005
  • Runner-up I Best National Costume
  • Runner-up I Miss Congeniality
2007 Agni Pratistha Putri Indonesia 2006
  • Runner-up I Miss Congeniality
2008 Putri Raemawasti Putri Indonesia 2007 -
2009 Zivanna Letisha Siregar Putri Indonesia 2008 Peringkat Pisanan Polling Internet

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Miss Universe ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Miss_Universe&oldid=827567"