Riyo Mori

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Riyo Mori
Pamenang gelar kontès kasulistyan
Riyo Mori headshot.png
Pegawéyan: Model
Jeneng lair: Mori Riyo
Tanggal lair: 24 Desember 1986
Papan klairan: Shizuoka, Jepang
Dedeg: 1.79 m
Werna mata: Cokelat
Werna rambut: Hitam
Werna kulit: Putih
Gelar: Miss Universe Japan 2007 (pemenang)
Miss Universe 2007 (Jawara)
Riyo Mori at IMDb

Riyo Mori (森 理世 Mori Riyo?) miyos 24 Desember 1986 ing Aoi-ku, Shizuoka, Jepang inggih menika penari balet lan ugi instruktur tari saking Jepang.[1] Panjenenganipun dados Miss Universe ing tanggal 29 Mei 2007.[1].

Biografi[sunting | sunting sumber]

Amargi ibunipun nggadhahi kursus kelas tari, wiwit alit Mori nggadhahi cita-cita dados penari. Riyo Mori wasis dansa wiwit yuswa sekawan taun.[2] Panjenenganipun sinau ing Quinte Ballet School of Canada lan Centennial Secondary School ing [[Belleville, Ontario|Belleville]], Ontario, Kanada.[2] Panjenenganipun dados tiyang èstri saking Asia ingkang sepisanan menang gelar Miss Universe awit taun 2000 sasampunipun Miss India Lara Dutta.[2] Panjenenganipun ugi dados tiyang èstri kaping kalih saking Jepang sasampunipun Akiko Kojima ingkang dados Miss Universe ing taun 1959.[2]

Mori dados tiyang èstri Jepang kapisan ingkang lulus ujian mlebet program intensif musim panas kelompok tari The Rockettes (The Rockettes Summer Intensive).[2] Mori menika lulusan sekolah balet Quinte Ballet School of Canada, lan sekolah manengah Centennial Secondary School ing Belleville, Ontario, Kanada.[2]

Miss Universe 2007[sunting | sunting sumber]

Mori dipunpilih minangka wakil saking Jepang ing adicara kontes Miss Universe ing Meksiko, lan menangaken gelar Miss Universe sasampunipun ngalahaken Miss saking Brazil, Venezuela, Korea, lan Amerika Serikat.[2] Riyo Mori dados Miss Universe kaping kalih saking Jepang sasampunipun Akiko Kojima ingkang dados Miss Universe ing taun 1959.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b "Japanese woman wins Miss Universe 2007", Agence France-Presse, 2007-05-28. 
  2. ^ a b c d e f g h "Japan's Miss Universe candidate snares top spot in entertainment news", Mainichi Daily News, 2007-03-23. 

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Riyo_Mori&oldid=832725"