Koréa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Korea iku sawijining negara sing biyèné manunggal sing ana ing Semenanjung Korea ing Asia Wétan (ing antarané Tiongkok lan Jepang). Negara iki kapisah dadi rong negara — Républik Korea (Korea Kidul) lan Républik Rakyat Demokratik Korea (Korea Lor) sawisé Perang Donya II nalika taun 1945.

Korea Kidul banjur ngrembaka dadi negara demokratis sauntara Korea Lor mawa haluan komunis. Gendéra Panunggalan Korea asring dipigunakaké kanggo mrepresentasikaké Korea nalika ajang olahraga internasional, nanging gendéra mau dudu arupa gendéra resmi kaloro negara.

Amarga jaman dinasti-dinasti sajarah wis rampung, istilah Korea saiki didhèfinisikaké adhedhasar gabungan 2 entitas sing kabagi déning Garis Demarkasi Militer pararel 38, yaiku Korea Lor lan Korea Kidul. Semenanjung Korea ing sisih lor diwatesi déning RRT lan Rusia ing sisih lor-wétan, sarta Jepang ing sisih kidul-wétan sing dipisahaké karo selat Korea.

Geleri[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Koréa ing Wikivoyage

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Koréa ing Wikivoyage

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Koréa&oldid=822721"