Lara Dutta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lara Dutta

Lara Dutta Bhupathi in 2009
Lair Lara Dutta
16 April 1978 (umur 36)
Ghaziabad, Uttar Pradesh, India
Pakaryan Actress, model
Dhuwur ft 8 in (1.73 m)"LARA DUTTA - PROFILE". Indiatimes. http://www1.feminamissindia.indiatimes.com/photoshow/7883149.cms?curpg=1. Retrieved 30 July 2011.
Bobot 58 kg (130 lb; 9.1 st)
Garwa Mahesh Bhupathi (2011–present)

Lara Dutta Bhupathi (लारा दत्ता भूपति; 16 April 1978 (umur 36)) aktris India.[1] Dheweké Duta UNFPA lan Miss Universe taun 2000. [2][1] dan di tahun yang sama wakil India lain di kontes yang lain pula juga memenangkan kontes serupa, yaitu Priyanka Chopra yang dinobatkan menjadi Miss World dan Diya Mirza yang memenangkan Miss Asia Pacific ditahun yang sama dengannya.[1] Dheweké putri saka L.K. Dutta lan ibu Jennifer Puddi. [1] Dheweké anduweni 2 sadulur, kakang wadon lan adhi wadon.

Dheweké uga anduweni ponakan kang jenengé Nitin Sawhney kang nyambut gawené dadi DJ. [1] Kaluwarga Dutta pindah maring Bangalore ning taun 1981.[1] Ning kana, dheweké ngerampungaké sekolahé ning St. Francis Xavier Girls’ High School lan Frank Anthony Public School. [1] Dheweké uga lulusan saka University of Mumbay. [1] Dheweké diwenehi mahkota Miss Universe taun 2000 kang nggawa dheweké dadi duta UNFPA ning taun 2001.[1]

Lara tau anduweni hubungan karo Derek Jeter, pemain New York Yankees nalika dhewekémanggon ning New York. [1] September 2010, Dheweké tunangan karo Mahesh Bhupathi, pemain tenis India. [2] Sakloron nikah tanggal 16 February 2011 ning Bandra.[2]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Ning taun 1997, Lara meluni kontes kecantikan Miss Intercontinental lan dadi pemenang, ning taun 2000, dheweké meluni acara ning negara asalé, Femina Miss India, saiki disebut Miss India Universe. [1] Dheweké mbintangi film ARASATCHI ning taun 2002 lan film ANDAAZ ning taun 2003. [1] Film ANDAAZ sukses lan anggawe dheweké menangaké Filmfare Best Femae Debut Award. [1] Film-film kang tau dibintangi dening dheweké yakuwi MASTY (2004), NO ENTRY (2005), PARTNER (2007), lan HOUSEFULL (2010).[1]

Ning taun 2006, dheweké mbintangi film komedi kang judulé BHAGAM BHAG. [1] Taun 2009 dheweké mbintangi film BLUE, sawijining film paling larang ning India. [1]

FILMOGRAFI[1][sunting | sunting sumber]

  • 2003

Andaaz dadi Kajal, Mumbai Se Aaya Mera Dost dadi Kesar

  • 2004

Khakee, Masti dadi Monica, Bardaasht dadi Advocate Payal, Arasatchi dadi Lara, Aan: Men at Work dadi Kiran

  • 2005

Insan dadi Meghna, Elaan dadi Sonia, Jurm dadi Sanjana Malhotra, Kaal dadi Ishika, No Entry dadi Kajal, Ek Ajnabee dadi Adult Anamika, Dosti: Friends Forever dadi Kajal

  • 2006

Zinda dadi Jenny Singh, Fanaa dadi Zeenat Special appearance, Alag, Bhagam Bhag dadi Munni/Nisha/Aditi

  • 2007

Jhoom Barabar Jhoom dadi Anaida Raza/Laila, Partner dadi Naina, Om Shanti Om dadi Lara

  • 2008

Jumbo dadi Sonia (suara), Rab Ne Bana Di Jodi,

  • 2009

Billu Barber dadi Bindiya, Satyameva Jeyathe, Do Knot Disturb dadi Dolly, Blue dadi Mona

  • 2010

Housefull dadi Hetal Patel

PRESTASI[sunting | sunting sumber]

  • 2004: Star Screen Award Most Promising Newcomer - Andaaz
  • 2004: Filmfare Best Female Debut Award - Andaaz

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q (id)biografi Lara Dutta dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)berita Lara Dutta dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lara_Dutta&oldid=832198"