Las Vegas, Nevada

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Las Vegas
—  Kutha  —

Flag
Official seal of Kutha Las Vegas
Seal
Nickname(s): "Ibukota Hiburan Dunia",
"Kota Dosa"
Panggonan Las Vegas ing Kabupatèn Clark, Nevada
Coordinates: 36°10′30″N 115°08′11″W / 36.175°N 115.13639°W / 36.175; -115.13639
Negara Amérika Sarékat
Negara bagian Nevada
County Clark County
Pamaréntahan
 • Type Dhéwan-pengelola
 • Walikutha Oscar B. Goodman (D)
 • Pengelola Kota Douglas Selby
Wewengkon
 • Kutha 131,3 sq mi (340,0 km2)
 • Land 131,2 sq mi (339,8 km2)
 • Water 0,1 sq mi (0,16 km2)
Èlevasi 2.001 ft (610 m)
Populasi (2008)[1][2]
 • Kutha 558.383
 • Kapadhetan 4.154/sq mi (1.604/km2)
 • Urban 1.314.356
 • Metro 1.865.746
  (ka-28 ing AS)
Zona wektu PST (UTC-8)
 • Summer (DST) PDT (UTC-7)
Kodhe ZIP
Kodhe tilpun 702
Kode FIPS 32-40000
ID GNIS 0847388
Website City of Las Vegas Nevada

Las Vegas (uniné /lɑs ˈveɪgəs/); iku kutha paling padhet ing negara bagéyan Nevada, ibukutha Clark County, lan kutha resor gedhé misuwur sacara internasional babagan indhustri main, panggonan blanja, lan hiburan. Las Vegas, dijuluki Ibukutha Hiburan Donya, sing kawentar amarga akèh résor kasinoné lan hiburan sajinis. Sawijining kutha pensiunan lan kulawarga, Las Vegas dadi kutha paling padhet ka- ing Amérika Sarékat, miturut Biro Sensus AS ana 558.383 jiwa ing taun 2008.[3]Déné pedunung wilayah metropolitan Las Vegas ing taun 2008 ana 1.865.746 jiwa.

Geografi dan iklim[sunting | sunting sumber]

Las Vegas dumunung ing tlatah gersang ing Clark County. Lingkungan saubengé didominasi déning tanduran gurun lan kauripan liar, lan wilayah iki uga rawan banjir bandhang. Kuth iki dumunung ing lembah kali lan pagunungan sing dikubengi déning pagunungan gersang.

Iklim[sunting | sunting sumber]

Iklim Las Vegas arupa iklim gurun gersang (Klasifikasi iklim Koppen BWh) kaya Gurun Mojave, dunungé kutha iki. Kutha iki antuk cahya srengéngé sadawaning taun lan nduwèni rata-rata 300 dina cerah saben taun, lan sethithik udan.

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Las Vegas nduwèni sawetara kutha kembar, kaya sing ditetepaké Sister Cities International:

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Reflist2

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Temokna informasi luwih akèh ing Las Vegas kanthi nggolèki ing proyèk kagandhèng Wikipedia
Wiktionary-logo-en.png Dictionary definitions saka Wiktionary
Wikibooks-logo.svg Textbooks saka Wikibooks
Wikiquote-logo.svg Quotations saka Wikiquote
Wikisource-logo.svg Source texts saka Wikisource
Commons-logo.svg Images and media saka Commons
Wikinews-logo.svg News stories saka Wikinews
Wikiversity-logo-en.svg Learning resources saka Wikiversity

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Las Vegas, Nevada ing Wikivoyage

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Las_Vegas,_Nevada&oldid=827143"