Wong Tatar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Tatar)
Jujug: pandhu arah, pados
Wong Tatar
(Tatarlar / Татарлар)
Safina signing autographs.jpg Şihabetdin Märcani Elder.jpg
Mintimer Shaimiyev.jpg
Tuqay.jpg Charles Bronson Cannes.jpg
Dinara SafinaŞihabetdin Märcani
AlsouMintimer Shaimiev
Ğabdulla TuqayCharles Bronson
Gunggung populasi

10,000,000 [1]

Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
Flag of Russia Rusia 5.554.601 [2]
Flag of Uzbekistan Uzbekistan 1.250.000 [3]
Flag of Kazakhstan Kazakhstan 400.000
Flag of Ukraine Ukraina 350.000
Flag of Tajikistan Tajikistan 200.000 [1]
Cithakan:Country data Kirgizstan 140.000 [4]
Flag of Turkmenistan Turkmenistan 60.000 [1]
Flag of Azerbaijan Azerbaijan 30.000 [1]
Flag of Romania Rumania 23.000 [5]
Flag of Belarus Belarus 15.000 [1]
Flag of the United States Amérika Sarékat 10.000 [1]
Flag of the People's Republic of China Cina 8.000 [1]
Flag of Finland Finlandia 800 [1]
Flag of Georgia Georgia 4.000 [1]
Flag of Moldova Moldova 3.500 [1]
Flag of Poland Polandia 3.000
Cithakan:Country data Lituania 3.000 [1]
Flag of Latvia Latvia 3.000 [1]
Flag of Estonia Estonia 2.500 [1]
Basa
Tatar, Rusia, Karaim
Agama
Mayoritas Islam Sunni dan Ortodoks

Tatar ( Tatar: Tatarlar/Татарлар), kala-kala diéja Tartar, ya iku suku bangsa sing cacahe akèhé 10 yuta jiwa ing pungkasan abad ka-20. Rusia iku minangka papan panggonan saka mayoritas bangsa Tatar sing cacahé nganti populasi pitu yuta jiwa. Uzbekistan, Kazakhstan, Ukraina, Tajikistan, Kirgizstan, Turkmenistan lan Azerbaijan uga anduwèni populasi Tatar luwih saka 30.000 jiwa.

Laladan Asal[sunting | besut sumber]

Tatar asalé saka rong konfederasi Tatar ing Ara-ara Gobi ing sisih wetan lor ing abad ka-5. Sakwisé penaklukan ing abad ka-9 déning suku Khitans, suku iki banjur migrasi tumuju kidul. Ing abad ka-13, sakabehane ditundukaké déning Kekaisaran Mongol pimpinan Jenghis Khan.

Réferènsi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Tatar di Polandia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Tatar&oldid=1056176"