Wong She

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Suku She)
She, Sa
Suku She.jpg
Gunggung cacah jiwa
(709,592 (2000))
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
China: Fujian, Zhejiang, Jiangxi, Guangdong, Anhui
Basa
Predominantly Hakka. A minuscule minority speak She in Zengcheng, Boluo County, Huidong County and Haifeng County in Guangdong province.
Agama
Buddhism, Taoism
Golongan ètnik magepokan
Yao, Miao, Hakka

Suku She iku saka 56 suku kang ana ing Républik Rakyat Cina. Kurang luwih ana 709.592 wong Suku She urip ing Zhejiang, Jiangxi lan Guangdong, Fujian. Suku She iku minoritas kang paling gedhé ing propinsi Fujian lan Zhejiang. Suku She urip bareng karo Suku Han. Suku She lan Suku Han ngarani wong rong suku kang urip bareng kanthi ajejuluk Shanha. Shanha iku tegese Shan tegese gunung, lan Ha tegese pelanggan. Dadi Shanha tegese pelanggan saka gunung.[1][2] Suku She akèh kang urip ing papan kang ana bukite, lan ana lembahe. Papan kang dadi panggon uripe suku she iku hawane lembab, lan ora patiya adhem. Wong Suku She akèh sing dadi tani lan padha nandur pari, tela, gandum, kacang, mbako, lan kenthang.[1]

Basa Suku She iku mirip karo dialek Hakka, salah siji saka 7 dialek ing Républik Rakyat Cina, saka Suku Miao-Yao saka filum Sino Tibet. Suku She anggone ngomong nggunakake basa nasional Cina. Suku She kang urip ing Guangdong anggone ngomong nganggo basa kang mirip karo dialek Suku Miao. Aksara kang digunakake ya iku aksara Cina.[1]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)The She(diundhuh tanggal 21 September)
  2. ^ (id)She Nationality


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_She&oldid=1080557"