Wong Maonan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Suku Maonan)
Suku Maonan

Maonan-3.jpg

Alternative names:
Anan
Gunggung cacah jiwa
(107,000 (est.))
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Guangxi, China
Basa
Maonan
Agama
Taoism and animism[1]
Golongan ètnik magepokan
Dong, Zhuang

Suku Maonan iku suku kang ana ing Républik Rakyat Cina. Cacahe warga suku Maonan kurang luwih 107.166, uripe ing laladan lor Laladan Otonomi Guangxi Zhuang, punjre ing Maonan Huang Jiang. Suku iki uripe ana ing pagunungan, mula populasine sithik banget. Suku iki ngarani wargane kanthi sesebutan Anan, kang tegese wong-wong kang urip ing kene.[2]

Komunitas Masyarakat Maonan urip ing laladan sub-tropis kang ditandai kanthi iklim kang sejuk lan pemandangan kang endah, kanthi bebukitan watu kang methungul, ing antarane dataran kang cendhek. Ana akèh kali cilik kang bisa digunakake kanggo ngaliri sawah. Tanduran kang tahan kahanan garing ditandur ing laladan Gunung Dashi ing kana banyu dadi barang kang langka. Saliyane pari, tanduran pertanian kalebu jagung, gandum, tela rambat, kedelai, kapas lan tembakau. Kawasan iki duwéni akèh sumber daya mineral kayadene wesi, mangan lan merkuri. Suku Maonan dikenal kanthi kaprigelane kanggo nggedhekake sapi potong, kang didol ing pasar ing Shanghai, Guangzhou lan Hong Kong.

Suku Maonan dikenal kanthi sopan santunne lan ramah, ngundang saben sedulur-sedulure liyane nalika ketemu ing dalan. Nalika a, mereka na tamu kang dolan, Suku Maonan ngguyoni kanthi nyuguhake panganan kang paling apik.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wong_Maonan&oldid=1076599"