Wong Maonan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Suku Maonan)
Suku Maonan

Maonan-3.jpg

Alternative names:
Anan
Gunggung cacah jiwa
(107,000 (est.))
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Guangxi, Cina
Basa
Maonan
Agama
Taoism and animism[1]
Golongan ètnik magepokan
Dong, Zhuang

Suku Maonan iku suku kang ana ing Républik Rakyat Cina. Cacahe warga suku Maonan kurang luwih 107.166, uripé ing laladan lor Laladan Otonomi Guangxi Zhuang, punjre ing Maonan Huang Jiang. Suku iki uripé ana ing pagunungan, mula populasine sithik banget. Suku iki ngarani wargane kanthi sesebutan Anan, kang tegesé wong-wong kang urip ing kéné.[2]

Komunitas Masarakat Maonan urip ing laladan sub-tropis kang ditandhani kanthi iklim kang sejuk lan sesawangan kang éndah, kanthi bebukitan watu kang methungul, ing antarané dataran kang cendhek. Ana akèh kali cilik kang bisa kanggo ngaliri sawah. Tanduran kang tahan kahanan garing ditandur ing laladan Gunung Dashi ing kana banyu dadi barang kang langka. Saliyané pari, tanduran tetanèn kalebu jagung, gandum, tela rambat, kedelai, kapas lan tembakau. Kawasan iki duwé akèh sumber daya mineral kaya déné wesi, mangan lan merkuri. Suku Maonan kaloka kanthi kaprigelane kanggo nggedhekake sapi potong, kang didol ing pasar ing Shanghai, Guangzhou lan Hong Kong.

Suku Maonan kaloka kanthi sopan santunne lan ramah, ngundang saben sadulur-seduluré liyané nalika ketemu ing dalan. Nalika a, mereka na tamu kang dolan, Suku Maonan ngguyoni kanthi nyuguhake panganan kang paling apik.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]