Suku Maonan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suku Maonan
Maonan-3.jpg Alternative names:
Anan
Gunggung populasi

107,000 (est.)

Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
Guangxi, China
Basa
Maonan
Agama
Taoism and animism[1]
Kelompok etnis paling cedhak
Dong, Zhuang

Suku Maonan iku salah siji suku kang ana ing Republik Rakyat Cina. Cacahe warga suku Maonan kurang luwih 107.166, uripe ing dhaerah lor Dhaerah Otonomi Guangxi Zhuang, punjre ing Maonan Huang Jiang. Suku iki uripe ana ing pagunungan, mula populasine sithik banget. Suku iki ngarani wargane kanthi sesebutan Anan, kang tegese wong-wong kang urip ing kene.[2]

Komunitas Masyarakat Maonan urip ing dhaerah sub-tropis kang ditandai kanthi iklim kang sejuk lan pemandangan kang endah, kanthi bebukitan watu kang methungul, ing antarane dataran kang cendhek. Ana akeh kali cilik kang bisa digunakake kanggo ngaliri sawah. Tanduran kang tahan kahanan garing ditandur ing dhaerah Gunung Dashi ing kana banyu dadi barang kang langka. Saliyane pari, tanduran pertanian kalebu jagung, gandum, tela rambat, kedelai, kapas lan tembakau. Kawasan iki duweni akeh sumber daya mineral kayadene wesi, mangan lan merkuri. Suku Maonan dikenal kanthi kaprigelane kanggo nggedhekake sapi potong, kang didol ing pasar ing Shanghai, Guangzhou lan Hong Kong.

Suku Maonan dikenal kanthi sopan santunne lan ramah, ngundang saben sedulur-sedulure liyane nalika ketemu ing dalan. Nalika a, mereka na tamu kang dolan, Suku Maonan ngguyoni kanthi nyuguhake panganan kang paling apik.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Maonan&oldid=832709"