Suku Uighur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Uyghur
ئۇيغۇر
Gunggung populasi

Sekitar 10 juta [1]

Kawasan kanthi gunggung pedunung sing signifikan
Flag of the People's Republic of China.svg RRT (Xinjiang)
Flag of Pakistan.svg Pakistan
Flag of Kazakhstan.svg Kazakhstan
Cithakan:Bendera kyrgyzstan
Flag of Uzbekistan.svg uzbekistan
Flag of Mongolia.svg mongolia
Flag of Turkey.svg Turki
Flag of Russia.svg Rusia
Basa
Uyghur, Basa Tionghoa
Agama
Islam Sunni
Kelompok etnis paling cedhak
Other Suku bangsa Turkik
Wong-wong Uighur ing pasar Hotan, Xinjiang.

Suku Uighur utawa Uygur, Uigur, Uyghur ( Uyghur: ئۇيغۇر; Cina lugasan: ; Cina lumrahan: ; pinyin: Wéiwú'ěr) iku minoritas kang resmi ing Républik Rakyat Cina. Suku iki keturunan saka suku kuna Huihe kang ana ing Asia Tengah. Suku iki nggunakake basa Uighur lan agamane Islam.

Saliyane ing Républik Rakyat Cina, suku iki ana uga ing Kazakhstan, Kyrgystan lan Uzbekistan.

Suku Uighur lan suku Hui iku suku kang agamane Islam ing Tiongkok. Nanging ana bedane ing babagan budaya lan gaya uripe. Suku Uighur luwih melu aliran Sufi, yen suku Hui luwih ngarah ing mazhab Hanafi. Suku Uighur akeh kang manggon ing Xinjiang. Kurang luwih 80% saka suku Uighur ana ing panggon kang arane Tarim Basin.

Glepung gandum, sega lan jagung iku panganan pokoke suku Uighur.[2] Suku Uighur iki seneng masak. Ana warga Uighur kang seneng karo teh susu lan jagung kang diopen utawa cakes kang digawé saka gandum. Ana uga kang wis pinter masak, ya iku nggunakake glepung, gula, ndog, butter lan nyampur daging ing jerone adonan mau.[2] Paluo – sweet rice khas Uyghur – kang dimasak nganggo daging wedhus, gajih wedhus, wortel, kismis, onion, lan sega.[2] Panganan iki dadi masakan kang paling akeh disenengi suku iki.[2] Panganan iki asring dimasak nalika ana acara dina-dina kang jusus, utawa kanggo nyambut tamu.[2]

Cathetan sikil[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suku_Uighur&oldid=1052899"