Kismis

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kismis

Kismis ya iku anggur sing digaringake lan bisa dipangan langsung utawa digunakake ing masakan. Ing abad 11 Masehi tentara salib ngenalake kismis ing Éropah sawise bali saka Mèditerania. Kismis nduwèni rasa legi amarga nduwèni konsentrasi gula sing dhuwur lan umpama disimpen kanthi suwe bisa ngristal. Proses iki bisa ndadekake kismis kasar, ananging ora ngowahi kagunaane. Dekristalisasi kismis bisa kagawe kanthi cara dikum ana ing cairan (alkhohol, sari buah, utawa banyu umub) sedhela sawise gulane ajur. Zabib ya iku kismis sing garing. Zabib iku kalebu tembung basa Arab dene kismis iku jeneng saka basa Indonésia saka tembung kishmish ing basa Hindi, Urdu, lan Pèrsi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kismis&oldid=1056101"