Sarung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Simbah kang sarungan, saka Somalia

Sarung utawa sarong iku kain amba kang pucuk siji lan sijiné disambung saéngga dadi kawangun kaya plempem utawa pipa. Ing tanah jawa, sarung utamané dipigunakaké déning wong lanang kanthi dibebetaké lan dianggo ing samubarang panggawéyan. Sarung uga dadi sandhangan tumrap wong Melayu, Asia Kidul-wétan, Asia Wétan, Arab, Sungu Afrika lan pira-pira ing laladan Pasifik. Umumé sarung nduwèni corak kothak-kothak, senajan uga saiki ana sarung kang nduwèni corak wewangun kéwan utawa tanduran.

Sandhangan sing saèmper sarung[besut | besut sumber]

A traditional Khmer dancer wearing a sampot ing Cambodia

Sandhangan sing saèmper karo sarung ing tlatah liya antara liya:

Polynesian Hiva Oa dancers dressed ing pāreu around 1909

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Sarong, The British Museum

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarung&oldid=1015341"