Tenun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong wadon kang lagi nenun nganggo alat panduan

Tenun iku tèknik tradisional ngrakit benang supaya dadi kain. Manut asal-asulé, tèknik tenun iku turunané tèknik nganyam sing lumrahé kanggo wilahan pring utawa suketan.

Cara nenun umumé nganggo gedhogan sing bisa ndadèkaké saukuran karo sadhepa tangané sing nggawé. Kain iku bisa tanpa motif, bisa uga ana gambaré. Gambar-gambar iku bisa mawujud seka tèknik nenun manéka warna, ing antarané:

Ing Tanah Jawa, salah sawijining karya tenun sing asring dadi klambi khas ya iku lurik.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tenun&oldid=1029288"