Tenun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wong wadon kang lagi nenun nganggo alat panduan

Tenun iku sawijining tèknik tradisional ngrakit benang supaya dadi kain. Manut asal-asulé, tèknik tenun iku turunané tèknik nganyam sing lumrahé kanggo wilahan pring utawa suketan.

Cara nenun umumé nganggo gedhogan sing bisa ndadèkaké saukuran karo sadhepa tangané sing nggawé. Kain iku bisa tanpa motif, bisa uga ana gambaré. Gambar-gambar kuwi bisa mawujud seka tèknik nenun manéka warna, ing antarané:

Ing Tanah Jawa, salah sawijining karya tenun sing asring dadi klambi khas yaiku lurik.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Tenun ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tenun&oldid=815238"