Tenun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wong wadon kang lagi nenun nganggo piranti panduan

Tenun iku tèhnik tradhisional ngrakit benang supaya dadi kain. Manut asal-asulé, tèhnik tenun iku turunané tèhnik nganyam kang lumrahé kanggo wilahan pring utawa suketan.

Cara nenun lumrahé nganggo gedhogan kang bisa ndadèkaké saukuran karo sadhepa tangané kang nggawé. Kain iku bisa tanpa motif, bisa uga ana gambaré. Gambar-gambar iku bisa mawujud saka tèhnik nenun manéka warna, ing antarané:

Ing Tanah Jawa, salah sawijining karya tenun kang asring dadi klambi kas ya iku lurik.

Pranala njaba[besut | besut sumber]