Musée national de la Marine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Musée national de la Marine
Trocadero and cemetery.jpg
Suwasana Palais de Chaillot ing Paris disawang saka Menara Eiffel.
Musée national de la Marine is located in Paris
Musée national de la Marine
Location within Paris
Dikukuhaké 27 Dhésèmber 1827
Pernah

Palais de Chaillot
17, place du Trocadéro

75116 PARIS
Jinis Musiyum Kalautan
Dhirèktur Vice Amiral Jean-Noël Gard
Aksès transportasi umum Trocadéro
Situs jaringan www.musee-marine.fr

Musée national de la Marine ya iku Musiyum Nasional minangka duwé koleksi babagan donya kemaritiman kang dumunung ana ing Palais de Chaillot, Trocadéro,kalebu ing distrik XVIe arrondissement saka Paris, Prancis [1] .Musiyum kang ana ing Castle of Brest,kagolong monumen paling tuwa ing kutha cerak prefektur maritim.

Musiyum iki duwé koleksi kang aneka werna saka koleksi ratu Louis XV. Uga musée national de la Marine duwé koleksi saka Raja-ratu Prancis.Bisa uga tinemu koleksi Brest, Port-Louis, Rochefort, Toulon lan Saint Tropez Seehund,kaya ta panah kayu, kapal selam jinis uga babagan militèr ,[2].

Modhèl Flore fregat, salah sijiné koleksi misuwur saka Trianon [3]. .

Minangka taun 1678,panjenengané Colbert, diangkat dadi Sekretaris Nagara Angkatan Laut lan Louis XIV mutusaké kanggo ngawé wadya lautan kang kuwat.Angkatan laut digawe tumuju kanggo kamisuwuran ing babagan kapal, panjenengané mréntah kanggo ngawé sanjata modhèl 1/12 lan 1/20[4]. Modhél iki kababar kapisanan déning arsip sajarah maritim Prancis. Henri-Louis Duhamel du Monceau (1700-1782), kang misuwur ing babagan ahli botani lan insinyur diangkat dadi inspektur konstruksi wadya lautan taun 1739. Minangka panaséhat teknis marang Mentri Angkatan Laut, panjenengané uga duwé pangarepan ing reformasi pendhidhikan déning Angkatan Laut sajeroning taun 1748 lan nawakake koleksi modhèl Louis XV saka kapal uga kansunjatan mesin. Koleksi iki banjur dipajang ing Louvre, dan Panjalukan Henri tumuju kanggo nyediani para siswa kang ana ing bangku pasinaon insinyur Angkatan Laut, kapimpin déning panjenenganè Duhamel banjur wadya lautan Prancis diowah nama dadi: Sekolah insinyur konstruksi, cikal bakal ENSTA [4].

Taun 1748, panjenengané Henri-Louis Duhamel du Monceau uga ditawani kolèksi modhèl kapal lan instalasi wadya lautan ka Louis XV saka Prancis, kanthi panjaluk barang kang ditawakake bisa dipamerake ning Lou [5]. . Koleksi iki kapisanan dipamerake taun 1752, ing salah sawijining kamar saka lantai kapisanan, sisih Academy of Sciences, ruangan iki bisa kasebut uga "Salle de Marine" (Angkatan Laut kamar), uga dipigunakake kanggo pasinaon lan ngajar [5].

Taun 1810, Napoleon mréntahake Jacques-Noël Sané kanggo majang modhèl ana \bgladri\b 19 ya iku ana ing kantor Napoleon, Grand Trianon, kanggo ndokumentasiake jinis kapal perang sajeroning paperangan prajurit Angkatan Laut Prancis [5]. Napoleon uga duwé modhèl Muiron fregat kang ana ing Château de Malmaison kamar Napoleon [4].

Asebap Revolusi Prancis, Salle de Kalautan ditutup sajeroning taun 1793.Kahana punika nyebabaké Koleksi Musiyum Nasional De La Marine pikantuk sumbangan modhèl anyar déning panjenengané koleksi Raja sacara pribadi, dihibahake marang Departemen Angkatan Laut, lan dadi hak déning panjenengané Philippe Egalite )[6] .Kadadean punika ndadèkaké musiyum kabukak watara taun 1801 lan kabangun 1.803 déning Departemen Angkatan Laut, kang papan pangonané ana ing Place de la Concorde[6][7] .

Koleksi Kapal[besut | besut sumber]

Musiyum Nasional De La Marine uga duwé koleksi kang utama mamerake jinis kapal modhèl kuna ya iku kapal perang kanggo layar ana abad ka-XII, abad XVII lan abad XIX.

  • Agréable

Kapal Agréable Basa Indonésia (menyenangkan) salah sawijining kapal 56-gun Angkatan Laut Prancis.Kang duwé dawa kapal 40 cm,amba 11,25 mèter, dhuwur 5,5 Meter. Agréable diyasa minangka taun 1670 uga misuwur kanti jeneng Glorieux ("Glorious") banjur diowah nama dadi agréable ing wulan Januari 1675. Taun 1700, kapal Agréable brangkat saka Prancis tumuju Indonésia kanggo ngangkud emas menyang Prancis. Sajarah ing taun 1701, Agréable, bebarengan Aurore, Mutine lan Saint-Louis,Bali saka Indonésia diserang saka Bourbon Île [2]. Serangan kang njalari kapal Agréable rusak, didandani ing papan Bourbon Île,emas kang dimuat didelikake[4]. Sajeroning wiwitan taun 1711, Agréable dirombak dadi kapal Hulk lan akhiré kapal kasebut ora dilakukake taun 1717 [9].

  • Artésien

Kapal Artésien diyasa taun 1765 minangka rakitan saka 12 kapal, saka garis mulya didasarake déning Choiseul Royal Navy Prancis ngalami kabangkrutan disebabake anané paperangan samangsa 7 taun [10] She was paid by the province of Artois and Flander, and named in its honour, according to the practice of the time.[11].

  • Brillant

Kapal Brillant digawe déning panjenengané Jean-Baptiste Taneron, antawis 1.836 M utawa taun 1670, ya iku dadi salah sijiné koleksi musiyum Nasional De La Marine kanthi modhél kapal Brillant bebandhing 1/40 saka asliné.[12].

Lukisan sawijining kapal Prancis dikepung kapal Louisbourg taun 1758
  • Capricieux

Kapal Capriciex digalang déning panjenengané Deslauriers Clairin Dunkirk taun 1752, lan diluncarake taun 1753. Lovre ngerancang galangan kapal tumuju lokakarya, Capricieux dilengkapi déning 64 sajata lan dimodifikasi panjenengané Laksamana Paris.Kapal kanthi bebandhing 1/40 dikoleksi Marine de la Musée Paris, lan dikoleksi sacara pribadi sajinisé kapal kasebut déning Frolich Mr Brilliant.[13].Taun 1757, Capriciex déning Louisbourg. Wulan Agustus, La Motte, Panjenengane mimpin armada tumuju mbela Louisbourg, kanggo ngalahake Inggris [14].

  • Commerce

Kapal Commerce de Paris' ya iku kapal baris serang 110-gun saka Angkatan Laut Prancis, Commerce kagolong kapal kang utama ing garis serang.Commerce ditawarake Republik Prancis déning panjenengané Don tanggal 27 Mèi 1803 kanthi jeneng Ville de Paris sawetara wektu arubah jeneng dadi Commerce Paris ing tanggal 21 November 1804 [15]. Kapal Wagram arubah jeneng dadi Vulcan taun 1863 [16].Ing tanggal 29 Agustus 1814,Commerce dikirim saka Toulon menyang Brest, sesarengan kapal Prancis Austerlitz galangan taun 1808 lan kapal Wagram galangan taun 1810. Taun 1839 Wagram, dimupangatake dadi sarana sekolah wiwit taun 1840 [16]. Kapal Wagram arubah jeneng dadi Vulcan taun 1863 [13]

  • La Créole (kapal, 1829)
Patung Pierre Leroux panjenengané prancang kapal La Créole (1829)

Kapal La Créole salah sawijining koleksi Museum kanthi bebandhing 1/40 skala modhel Créole 24-gun corvette. Créole digalang déning panjenengané Pierre Leroux watara 1.827M-1.829M [17].

  • Flore

Kapal Flore jinis 44-gun ' Armide class saka Angkatan Laut Prancis.Ing taun 1808,Flore dadi pérangan saka Ganteaume 's skuadron lelabuh tumujuu ing Mediterania [18].Tanggal 12 Maret 1811, Flore saka Bernard Dubourdieu 's skuadron lelayar tumuju paperangan nyerang basis dagangan saka Inggris kawiwitan saka pulo Lissa [19]. Banjur Flore kalebu ing sengketa déning Inggris HMS Amphion , lan kandas. Flore lan Bellona kecekel banjur dikunjara ing palabuhan.[18]

  • Hercule

Kapal Hercule salah sawijining koleksi aneka kapal ing musiyum Nasional De La Marine kanthi modhèl kapal 1/40.Kanthi modhèl asli 100-gun, Kapal Hercule kagalong kapal baris saka Angkatan Laut Prancis. Kapal kang duwé kaptèn panjenengané Joseph Grégoire Casy[20]. Hercule di layarake minangka taun 1837 adidasar déning lelayar#Beating or .22working.22 ing Rio de Janeiro lan Newport [20]

Saka taun 1839, panjenengané Joseph Grégoire Casy diangkat dadi skuadron Mediterania, dadi pangutusané kaptèn Faure. Panjenengané Joseph Grégoire Casy wiwit taun 1842, hijrah menyang Timur Tengah[20].

  • Hull
Sket gambar kapal Hull

Kapal Hull modhèl digalang déning panjenengané Augustin Pic, koleksi punika duwé modhèl lambung.Skala kapal 1/24th uga wujud lambung kapal 74-gun.Kapal hull duwé lambung ana ing awak kapal, ing ndhuwur dumadi saka suprastruktur utawa bisa kasebut deckhouse[21] Struktur sajeroning lambung kapal Hull waja dumadi saka bagean kedap banyu lan non-ketat deck,pérangan-pérangan kasebut bisa diparapi kjeneng anthi bulkheads, balok panopang, stringer lan jaring, sarta anggota minor asring kasebut frame malang, frame, utawa longitudinals, jinis kasebut kadadéan déning susunan struktural. Dek ing ndhuwur kapal Hull kasebut dek ndhuwur, Cuaca dek spar dek, dek utama, utawa "dek"[21].

  • Louis Le Grand

Koleksi modhèl kapal Louis Le Grand duwé sajarah paperangan lan pangepungan ing Saint-Martin-de-Ré lan La Rochelle kang tumuju nyipta suwasana prestise Prancis ing Éropah [22].,Panjenengané Kardinal Richelieu dadi juragan kapal kang asring di tuku déning Walanda, lan pungkasan diyasa ing Prancis déning panjenengané Holland minangka insinyur saka Prancis [8] Louis Le Grand Tesis ya iku kapal paling gedhé tkanti kalengkapan sanjata misuwur ing pukasan abad 18 lan 19.Kalengkapan sanjata kasebut kaya ta 72-gun sanjata Crown lan meriam tembak kanthi cacah 20 lan sanjata mriam adoh 40 sanjata [22].Meriam Crown dipasang déning sanjata panjang 18-pounder, kapal Louis Le Grand kanthi kalengkapan 74-gun lan ing Angkatan Laut pungkasan abad ka-18 misuwur kanthi kapal degdaya lan duwé mount sanjata panumbuk kanthi cacah 36[8].

  • Belle-Poule

Modhèl kapal Belle-Poule dadi salah sijiné koleksi misuwur Musiyum Nasional De La Marine Belle-Poule karana duwé sajarah Napoleon [23]. kapisana kapal fregat 60-gun saka Angkatan Laut Prancis kang duwé sajarah ngawa sisa-sisa Napoleon saka Saint Helena menyang Prancis [21].

  • Muiron

Kapal modhèl Muiron dadi koleksi ing musèum ya iku sawijiningé kapal Angkatan Laut Prancis, kang pernah ditumpaki panjenengané Bonaparte ing tanggal 22 Agustus 1799 ing kapimpinan gendéra Admiral Ganteaume saka Mesir menyang Prancis Efektifkah tumuju paperangan ing kali Nil [7].Muiron dadi salah sijiné kapal kang duwé kalengkapan frigat sanjata 18-panumbuk[6][7]

  • Auguste 80

Modhèl kapal taun 1778 koleksi musiyum Nasional De La Marine, kang duwé jeneng asli Jacobin,banjur diganti déning jeneng Neuf Thermidor.Kapal Auguste gun-80 kèlem ing kadadéan badai taun 1795[24].

  • Triomphant 80

Modhèl kapal taun (1779) koleksi musiyum Nasional De La Marine, duwé kadadéan dicekel déning Inggris ing tlatah Toulon wulan Agustus 1793 banjur diobong di wulan desember 1793.[24]

Koleksi Lukisan[besut | besut sumber]

Koleksi Sènjata lan Sragam Angkatan Laut[besut | besut sumber]

Museum Kelautan ing Port Louis[besut | besut sumber]

Bèntèng Pura Brest , disawang saka menara Brest

Musiyum kang dumunung ana ing jantung bètèng diyasa déning panjenengané Vauban, kanthi nama East India Company. Koleksi musiyum East India Company. salah sijiné ya iku fosil kapal kang tinemu ing ngisor segara tumuju kanggo nyimpen sajarah kalautan.

Musiyum de la Marine ing Rochefort[besut | besut sumber]

Kori utama bètèng Port-Louis.

Musiyum kang dumunung ana ing hotèl Cheusses, sawijining omah ing abad kapitulas kang misuwur kanthi jeneng Jacques Henri Cheusses. Musiyum iki dadi salah sijiné yasan paling tuwa ing Rochefort.Musiyum Nasional Angkatan Laut diakuisisi sajeroning taun 1978.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Prancis) "Exposition Mathurin Méheut du 27 février au 30 juin". Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ a b (ing basa Prancis) "CARTES POSTALES ANCIENNES des Modèles et Objets du Musée national de la Marine". Mey : 19-2-2012. Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); line feed character ing |title= ing posisi 28 (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  3. ^ (ing basa Prancis) "Musee de la Marine – Photos". Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ a b c d (ing basa Prancis)"Musee de la Marine – History". May : 10-12-2008. Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  5. ^ a b c (ing basa Prancis)"Musee de la Marine – History". 2011. Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. ^ a b c d (ing basa Prancis) Batailles navales de la France, Band 3 (Google eBook) (diunduh 05 April 2013)
  7. ^ a b c "History of war". Dijupuk 2013-April-05.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. ^ a b c (ing basa Prancis) tanggal 05 April 2013)
  9. ^ (ing basa Prancis) "French ship Agrable". 1670. Dijupuk 31 Maret.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. ^ (ing basa Prancis) Archéologie et modélisme d'arsenal
  11. ^ (ing basa Prancis) Mon carnet de Bretagne
  12. ^ (ing basa Prancis) Ship Model, Tobacco Ship Brilliant
  13. ^ a b (ing basa Prancis) Le Capricieux Marine et Modélisme d'Arsenal :: L'ARSENAL, Architecture Navale traditionnelle :: Navires spécifiques Page 1 sur 2 • Partager • Plus ! Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "Internet11" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  14. ^ Dans Vaisseaux de ligne français de 1682 à 1780, « 2. du deuxième rang », Ronald Deschênes donne 1755 comme année de construction.
  15. ^ (ing basa Prancis) 110/130-gun ships-of-the-line
  16. ^ a b [(ing basa Prancis) Les bâtiments ayant porté le nom de Borda, Netmarine.net.]
  17. ^ Paul Gerbod, Paul-François Dubois, universitaire, journaliste et homme politique, 1793-1874, Publications de l'Université de Paris X-Nanterre, Faculté des lettres et sciences humaines, C. Klincksieck, 1967, 320 pages, p. 17.
  18. ^ a b (ing basa Prancis) BATAILLE DE LISSA
  19. ^ Roche, Jean-Michel (2005). Dictionnaire des bâtiments de la flotte de guerre française de Colbert à nos jours 1 1671 - 1870. ISBN 978-2-9525917-0-6. OCLC 165892922. [perlu nomeré kaca][sumber terbitané dhéwé?]
  20. ^ a b c [«Joseph Grégoire Casy», Charles mullie, biographie des Célébrités militaires des Armees de terre et de mer de à 1.789 1.850, 1852
  21. ^ a b c Convention on Tonnage Measurement of Ships, 1969
  22. ^ a b (ing basa Prancis) http://www.agh.qc.ca/articles/?id=53 Répertoire de vaisseau de ligne français de 1781 à 1815 (diunduh tanggal 05 April 2013)]
  23. ^ La victoire de la frégate BELLE POULE (diunduh tanggal 05 April 2013)
  24. ^ a b (ing basa Prancis) Bienvenue sur Construction d’un vaisseau Le Jean Bart à Gravelines - 59 (diunduh tanggal 05 April 2013)
  25. ^ (ing basa Prancis) Naval History of Great Britain - Vol II 1798 Light Squadrons and Single Ships (diunduh tanggal 05 April 2013
  26. ^ (ing basa Prancis)Finisterre Project (diunduh tanggal 05 April 2013)

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]