Kaptèn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangkat kanggo Kaptèn AD Pangkat kanggo Kaptèn AL Pangkat kanggo Kaptèn AU
Pangkat militèr Indonesia
Angkatan Dharat Angkatan Laut Angkatan Udhara
Perwira
Jéndral Besar Laksamana Besar Marsekal Besar
Jéndral Laksamana Marsekal
Lètnan Jéndral Laksamana Madya Marsekal Madya
Mayor Jéndral Laksamana Muda Marsekal Muda
Brigadir Jéndral Laksamana Pertama Marsekal Pertama
Kolonèl Kolonèl Kolonèl
Lètnan Kolonèl Lètnan Kolonèl Lètnan Kolonèl
Mayor Mayor Mayor
Kaptèn Kaptèn Kaptèn
Lètnan Satu Lètnan Satu Lètnan Satu
Lètnan Dua Lètnan Dua Lètnan Dua
Bintara dan Tamtama (Prajurit dan kelasi)
Pembantu Lètnan Satu Pembantu Lètnan Satu Pembantu Lètnan Satu
Pembantu Lètnan Dua Pembantu Lètnan Dua Pembantu Lètnan Dua
Sèrsan Mayor Sèrsan Mayor Sèrsan Mayor
Sèrsan Kepala Sèrsan Kepala Sèrsan Kepala
Sèrsan Satu Sèrsan Satu Sèrsan Satu
Sèrsan Dua Sèrsan Dua Sèrsan Dua
Kopral Kepala + Kopral Kepala + Kopral Kepala +
Kopral Satu Kopral Satu Kopral Satu
Kopral Dua Kopral Dua Kopral Dua
Prajurit Kepala + Kelasi Kepala + Prajurit Kepala +
Prajurit Satu Kelasi Satu Prajurit Satu
Prajurit Dua Kelasi Dua Prajurit Dua

Kaptèn saka basa Walanda, kapitein, saka basa Latin, capitaneus saka tembung dhasar caput (endhas).

Kapten iku:

  1. Nakhoda sawijining kapal.
  2. pangkat militer ing Tentara Nasional Indonésia lan Pulisi Republik Indonésia, sarta sebagéan militèr negara liya. Pangkat iki arupa pangkat ing golongan perwira pertama sing paling dhuwur, sak tingkat sangisoré mayor lan sak tingkat sadhuwuré lètnan siji.
  3. pangkat jroning penerbangan.
  4. ketua jroning tim pasukan olahraga.

Kadhang-kadhang tembung kaptèn dieja dadi kapitèn.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaptèn&oldid=831251"