Kaptèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Pangkat militèr

Kaptèn saka basa Walanda, kapitein, saka basa Latin, capitaneus saka tembung dhasar caput (endhas).

Kapten iku:

  1. Nakhoda sawijining kapal.
  2. pangkat militèr ing Tentara Nasional Indonésia lan Pulisi Républik Indonésia, sarta sapérangan militèr nagara liya. Pangkat iki arupa pangkat ing golongan perwira pertama sing paling dhuwur, sak tingkat sangisoré mayor lan sak tingkat sadhuwuré lètnan siji.
  3. pangkat sajeroning penerbangan.
  4. ketua sajeroning tim wadyabala ulah raga.

Kadhang-kadhang tembung kaptèn dieja dadi kapitèn.