Revolusi Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Révolusi Prancis iku mangsa jroning sajarah Prancis antara taun 1789 lan 1799 nalika para demokrat lan pendhukung republikanisme njatuhaké monarki absolut ing Prancis lan meksa Gréja Katulik Roma ngayahi réstrukturisasi sing radikal.

Senadyan Prancis sabanjuré ganti sistem antara republik, kakaisaran, lan monarki sajroning 75 taun sawisé Republik Pisanan Prancis lèngsèr jroning kudéta déning Napoleon Bonaparte, révolusi iki jelas mungkasi ancien régime (basa Indonesia: Rezim Lama; ngarujuk marang kakuwasan dinasti kaya Valois lan Bourbon) lan dadi luwih wigati tinimbang révolusi-révolusi sabanjuré ing Prancis.

Tokoh-tokoh[sunting | sunting sumber]

Sawetara tokoh jroning Révolusi Prancis:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Revolusi_Prancis&oldid=822481"