Revolusi Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Révolusi Prancis iku mangsa sajeroning sajarah Prancis antara taun 1789 lan 1799 nalika para dhémokrat lan pendhukung républikanisme njatuhaké monarki absolut ing Prancis lan meksa Gréja Katulik Roma ngayahi réstrukturisasi sing radikal.

Sanadyan Prancis sabanjuré ganti sistem antara républik, kakaisaran, lan monarki sajeroning 75 taun sawisé Républik Pisanan Prancis lèngsèr sajeroning kudéta déning Napoleon Bonaparte, révolusi iki jelas mungkasi ancien régime (basa Indonésia: Rezim Lama; ngarujuk marang kakuwasan dinasti kaya Valois lan Bourbon) lan dadi luwih wigati tinimbang révolusi-révolusi sabanjuré ing Prancis.

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Sawetara tokoh sajeroning Révolusi Prancis: