Revolusi Prancis

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Révolusi Prancis iku mangsa jroning sajarah Prancis antara taun 1789 lan 1799 nalika para dhémokrat lan pendhukung républikanisme njatuhaké monarki absolut ing Prancis lan meksa Gréja Katulik Roma ngayahi réstrukturisasi sing radikal.

Senadyan Prancis sabanjuré ganti sistem antara républik, kakaisaran, lan monarki sajroning 75 taun sawisé Républik Pisanan Prancis lèngsèr jroning kudéta déning Napoleon Bonaparte, révolusi iki jelas mungkasi ancien régime (basa Indonésia: Rezim Lama; ngarujuk marang kakuwasan dinasti kaya Valois lan Bourbon) lan dadi luwih wigati tinimbang révolusi-révolusi sabanjuré ing Prancis.

Tokoh-tokoh[besut | besut sumber]

Sawetara tokoh jroning Révolusi Prancis:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Revolusi_Prancis&oldid=1054000"