Prusia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Prusia 1905

Prusia (basa Jerman: Preußen, basa Latin: Borussia, Prussia utawa Prutenia; basa Polen Prusy; basa Ruslan: Пруссия) asalé iku jeneng siji laladan ing Éropa Wétan ing sapinggiré Laut Baltik ing endi siji bangsa Baltik sing isih duwé kerabat karo wong Litowen lan wong Lètlan tau manggon. Wong-wong mau nuturaké basa Prusia Kuna minangka basa ibuné nganti basa iki cures nalika abad kaping-15. Wektu iku wong-wong mau migunakaké basa Jerman lan wis mbaur karo wong-wong Jerman.

Wewengkon Prusia saiki dipérang antara Ruslan lan Polen. Wewengkon Ruslan diarani laladan Kaliningrad (Kaliningradskaya oblast) éwadéné wewengkon Polen diarani Warmia lan Mazuria.

Pranala njaba[besut | besut sumber]