Marie Antoinette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Marie Antoinette
Ratu Prancis dan Navarre
Marie-Antoinette; koningin der Fransen.jpg
Miyos 2 November 1755 di Vienna, Ostenrik
Tilar donya 16 Oktober 1793, umur 37 di Paris, Prancis
Consort 10 Mèi 177421 September 1792
Consort to Louis XVI
Yoga Marie-Thérèse-Charlotte, Louis-Joseph, Louis XVII, Ratu Sophie Hélène Béatrix
Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Francis I, Holy Roman Emperor
Ibu Maria Theresa dari Ostenrik
Marie Antoinette

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, luwih kondhang karo jeneng Marie Antoinette; (lair ing Vienna, Ostenrik, 2 Novèmber 1755 – pati ing Paris, Prancis, 16 Oktober 1793 ing umur 37 taun) ya iku Ratu saka Perancis lan Putri Bangsawan saka Ostenrik. Dhèwèké iku anak saka Kaisar Kamaharajan Romawi Suci, Francis I lan garwané, Ratu Maria Theresa saka Ostenrik lan sawisé iku dhèwèké nikah karo Louis XVI nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka Louis XVII mula dhèwèké ninggal amarga piso guillotine nalika masa Revolusi Perancis ning taun 1793 lan dimakamaké karo bojoné ning makam karajan ning Saint Denis Basilica, Paris. Ora namung iku, dhèwèké lair dadi Yang Mulia Putri Bangsawan Maria Antonia saka Ostenrik.