Marie Antoinette

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Marie Antoinette
Ratu Perancis dan Navarre
Marie-Antoinette; koningin der Fransen.jpg
Miyos 2 November 1755 di Vienna, Austria
Tilar donya 16 Oktober 1793, umur 37 di Paris, Perancis
Consort 10 Mei 177421 September 1792
Consort to Louis XVI
Yoga Marie-Thérèse-Charlotte, Louis-Joseph, Louis XVII, Ratu Sophie Hélène Béatrix
Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Francis I, Holy Roman Emperor
Ibu Maria Theresa dari Austria

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, luwih kondhang karo jeneng Marie Antoinette; (lair ing Vienna, Austria, 2 November 1755 – pati di Paris, Perancis, 16 Oktober 1793 ing yuswa 37 taun) ya iku Ratu saka Perancis lan Putri Bangsawan saka Austria. Dheweké iku anak saka Kaisar Kekaisaran Romawi Suci, Francis I lan garwané, Ratu Maria Theresa saka Austria lan sawisé iku dheweké nikah karo Louis XVI nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka Louis XVII mula dheweké ninggal amarga piso guillotine nalika masa Revolusi Perancis ning taun 1793 lan dimakamaké karo bojoné ning makam kerajaan ning Saint Denis Basilica, Paris. Ora namung iku, dheweké lair dadi Yang Mulia Putri Bangsawan Maria Antonia saka Austria.Cithakan:Perancis-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marie_Antoinette&oldid=977282"