Marie Antoinette

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Marie Antoinette
Ratu Perancis dan Navarre
Marie-Antoinette; koningin der Fransen.jpg
Miyos 2 November 1755 di Vienna, Austria
Tilar donya 16 Oktober 1793, umur 37 di Paris, Perancis
Consort 10 Mei 177421 September 1792
Consort to Louis XVI
Yoga Marie-Thérèse-Charlotte, Louis-Joseph, Louis XVII, Ratu Sophie Hélène Béatrix
Wangsa Habsburg-Lorraine
Bapa Francis I, Holy Roman Emperor
Ibu Maria Theresa dari Austria

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, luwih kondhang karo jeneng Marie Antoinette; (lair ing Vienna, Austria, 2 November 1755 – tilar donya ing Paris, Perancis, 16 Oktober 1793 kanthi umur37 taun) yakuwi Ratu saka Perancis lan Putri Bangsawan saka Austria. Dheweké kuwi anak saka Kaisar Kekaisaran Romawi Suci, Francis I lan garwané, Ratu Maria Theresa saka Austria lan sawisé kuwi dheweké nikah karo Louis XVI nalika umur 14 taun. Amarga posisiné dadi garwané Louis XVI lan ibu saka Louis XVII mula dheweké ninggal amarga piso guillotine nalika masa Revolusi Perancis ning taun 1793 lan dimakamaké karo bojoné ning makam kerajaan ning Saint Denis Basilica, Paris. Ora namung kuwi, dheweké lair dadi Yang Mulia Putri Bangsawan Maria Antonia saka Austria.Cithakan:Perancis-bio-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marie_Antoinette&oldid=843388"