Louis XVI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Louis XVI

Louis XVI (lair 23 Agustus 1754 – pati 21 Januari 1793 ing umur 38 taun), ya iku Raja Perancis saka Dinasti Bourbon awit taun 1774 nganti 1792. Kekuasaané dimandhekaké nuli dhèwèké ditangkap nalika Revolusi 10 Agustus, lan akiré diukum kanthi cara guillotine kanggo dakwaan pengkhianatan nalika 21 Januari 1793, ning ngarepé para penonton kang nyoraki ukumané.

Louis XVI awalé disenengi rakyaté, nanging amarga ora cakap nalika merintah lan sikapé kang konservatif nggawé rakyaté dadi sengit karo dhèwèké. Garwané iku Marie Antoinette, lan anak-anaké ana papat ya iku:

  • Marie-Thérèse-Charlotte
  • Louis-Joseph-Xavier-François
  • Louis-Charles
  • Sophie-Beatrix

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Louis XIV
Raja Prancis
1774-1792
Kang sawisé
Louis XVII
(de-facto)
Kang sadurungé
Tidak ada
Présidhèn Prancis
20 September 1792-26 Oktober 1795
Kang sawisé
Napoleon III
Lambang Karajan Prancis Raja Prancis Lambang Karajan Prancis

Hugh Capet
987-996

Robert II
996-1031

Henri I
1031-1060

Philippe I
1060-1108

Louis VI
1108-1137

Louis VII
1137-1180

Philippe II
1180-1223

Louis VIII
1223-1226

Louis IX
1226-1270

Philippe III
1270-1285

Philippe IV
1285-1314

Louis X
1314-1316

Jean I
1316-1316

Philippe V
1316-1322

Charles IV
1322-1328

Philippe VI
1328-1350

Jean II
1350-1364

Charles V
1364-1380

Charles VI
1380-1422

Charles VII
1422-1461

Louis XI
1461-1483

Charles VIII
1483-1498

Louis XII
1498-1515

François I
1515-1547

Henri II
1547-1559

François II
1559-1560

Charles IX
1560-1574

Henri III
1574-1589

Henri IV
1589-1610

Louis XIII
1610-1643

Louis XIV
1643-1715

Louis XV
1715-1774

Louis XVI
1774-1791

Louis XVII
1793-1795

Louis XVIII
1814-1824

Charles X
1824-1830

Louis XVI Raja Rakyat Prancis 1791-1792
Napoléon I Kaisar Prancis 1804-1814 lan 1815
Louis-Philippe I Raja Rakyat Prancis 1830-1848
Napoléon III Kaisar Prancis 1852-1870

Pirsani uga: Sajarah Prancis - Kapetia - Valois - Bourbon