Baluwarti Bastil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Interior of the Bastille in 1785, by Jean Honor Fragonard

Baluwarti Bastil utawa Bèntèng Bastil (Basa Inggris: Bastille) iku biyèn pakunjaran ing Paris, Prancis. Wangunan iki dirusak sajeroning paprangan Révolusi Prancis ing tanggal 14 Juli, 1789. Prastawa iki dianggep wiwitané Révolusi Prancis. Dina nasional Prancis, tanggal 14 Juli, (Fête Nationale), uga diarani Dina Bastille, lan dadi dina libur nasional.

Sajarah awal Bastille[besut | besut sumber]

Bastille dibangun nalika jaman Perang Satus Taun. Wiwitané diarani Bastion de Saint-Antoine.

Réferènsi[besut | besut sumber]

  • Lorentz, Phillipe (2006). Atlas de Paris au Moyen Âge. Paris: Parigramme. pp. 238 pp. ISBN 2840964023. Unknown parameter |coauthors= ignored (|author= suggested) (help)

Pranala njaba[besut | besut sumber]