Baluwarti Bastil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Interior of the Bastille in 1785, by Jean Honor Fragonard

Baluwarti Bastil utawa Bèntèng Bastil (Basa Inggris: Bastille) iku biyèn sawijining pakunjaran ing Paris, Prancis. Bangunan iki dirusak jroning paprangan Révolusi Prancis ing tanggal 14 Juli, 1789. Prastawa iki dianggep wiwitané Révolusi Prancis. Dina nasional Prancis, tanggal 14 Juli, (Fête Nationale), uga diarani Dina Bastille, lan minangka dina libur nasional.

Referensi[besut | besut sumber]

  • Lorentz, Phillipe; Dany Sandron (2006). Atlas de Paris au Moyen Âge. Paris: Parigramme. kk. 238 pp. ISBN 2840964023.  Cite nganggo paramèter lawas |coauthors= (pitulung)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Baluwarti_Bastil&oldid=821447"