Yakobus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Layang Yakobus ditujokaké marang "kabèh umat Gusti Allah sing kasebar saubenging donya". Mawi nganggo pirang-pirang paribasa, Yakobus ing jero layangé mènèhi pirang-pirang wejangan lan pedhoman praktis kanggo wong Kristen bab tatakrama lan tingkah laku Kristen.

Saka sudhut pandhang Kristen dhèwèké medaraké pirang-pirang pokok kaya ta prakara sugih lan mlarat, panggodha, tatalaku becik, prasangka, iman lan palakonan, ucapan-ucapan tutuk, kawicaksanan, padu lan sabanjuré.

Layang iki uga mènèhi penekanan yèn wong sing nglakokaké agama Kristen, iman kudu dibarengi tingkah laku.

Isi[sunting | sunting sumber]

  • Pambuka 1:1
  • Iman lan kawicaksanan 1:2-8
  • Bab mlarat lan sugih 1:9-11
  • Pancoba lan panggodha 1:12-18
  • Ngrungokaké lan tumindhak 1:19-27
  • Wewekas supaya aja mbéda-bédakaké wong 2:1-13
  • Iman lan tingkah laku 2:14-26
  • Wong Kristen lan ucapan-ucapan tutuké 3:1-18
  • Wong Kristen lan donya 4:1--5:6
  • Pirang-pirang wejangan 5:7-20
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yakobus&oldid=816958"