Idep

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Idep.

Idep ( basa Indonesia: Bulu mata), iku bagéan saka tlapukan (klopak mata) sing arupa ler rambut-rambut.Ing basa krama asring kasebut Imba.Rambut-rambut iki nduwèni fungsi kanggo nglindhungi supaya awu, kringet utawa banyu sing nètès saka bathuk ora mlebu menyang mata. Idep minangka rambut sing lembut banget.

Alat kanggo nglentikaké lan ngandelaké idep diarani maskara.

Kaséhatan[sunting | sunting sumber]

A stye

Sawetara panyakit sing magepokan karo idep yaiku antara liya:

  • Madarosis yaiku rontoké idep.
  • Blepharitis yaiku iritasi ing pinggir klopak mata yaiku ing papan thukulé idep. Klopak mata katon abang lan krasa gatel.
  • Distichiasis iku idep sing tuwuh ora normal ing panggonan klopak mata.
  • Trichiasis iku idep sing thukulé manjero.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Idep&oldid=822733"