Faring

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Faring, saka basa Yunani, pharynx, iku tenggorok utawa kerongkongan. Sebutan iki utamané dianggo ing èlmu kedhokteran.

Fungsi[sunting | sunting sumber]

Faring dipigunaaké kanggo alat ambegan lan pancernaan. Menawa kanggo menungsa, faring uga dipigunaaké kanggo alat artikulasi suwara.


Priksanana uga[sunting | sunting sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Faring&oldid=813464"