Usus gedhé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papané usus gedhé (large intestine) ing sistem pancernan menungsa

Usus gedhé utawa kolon ing anatomi iku bagéyan usus antarané usus buntu lan rektum. Fungsi utamané organ iki yaiku nyerep banyu saka feses. Ing mamalia, kolon kapérang saka kolon munggah (ascending), kolon malang (transverse), kolon mudhun (descending), kolon sigmoid, lan rektum. Bagéyan kolon saka usus buntu tekan tengahing kolon malang asring sinebut "kolon tengen", éwadéné bagéyan sisané asring sinebut "kolon kiwa".

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_gedhé&oldid=888078"