Usus buntu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Usus buntu (sekum) ing sistem pancernan menungsa

Usus buntu utawa sekum (Basa Latin: caecus, "wuta") ing istilah anatomi iku sawijining kantung kang gumandheng marang usus panyerepan sarta bagéyan kolon munggah saka usus gedhé. Organ iki ditemoaké ing mamalia, manuk, lan sapérangan jenis reptil. Sebagéyan gedhé herbivora duwé sekum sing gedhé, éwadéné karnivora eksklusif duwé sekum sing cilik, kang sebagéyan utawa kabèh diganti déning umbai cacing.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_buntu&oldid=886715"