Kantung empedu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kantung empedu (wernané ijo) ing sistem pancernan menungsa.

Kantung empedu (Basa Inggris: gallbladder) iku organ wangun woh pir kang bisa nyimpen kurang luwih 50 ml empedu sing dibutuhaké awak kanggo prosès pancernan. Kantung empedu menungsa dawané kurang luwih 7-10 cm lan wernané ijo tuwa - dudu amarga werna jaringané, nanging amarga werna cairan empedu sing dikandhung. Organ iki gumandheng karo ati lan usus rolas driji liwat saluran empedu.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kantung_empedu&oldid=813683"