Usus penyerepan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Diagram ileum lan organ-organ kang gegandhengan

Usus panyerepan utawa ileum iku bagéyan pungkasan saka usus alus. Ing sistem pancernan menungsa, ) iki dawané kurang luwih 2-4 m lan papané sawisé duodenum lan jejunum, lan diterusaké déning usus buntu. Ileum duwé pH antarané 7 lan 8 (nétral utawa basa sithik) lan fungsiné nyerep vitamin B12 lan garam-garam empedu.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sistem pancernan - sunting

Tutuk | Faring | Kerongkongan | Lambung | Pankreas | Kantung empedu | Ati | Usus alus (usus rolas driji, usus kosong, usus penyerepan) | Usus gedhé | Usus buntu | Umbai cacing | Rektum | Anus

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Usus_penyerepan&oldid=813687"