Bathuk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aktor Patrick Stewart; kabothakan ing wong lanang kerep nonjolaké bathuk.

Jroning anatomi manungsa, bathuk iku bagéan mawa balung ing sirah sadhuwuring mata. Manungsa modhèrn nduwèni bathuk vertikal, sing mungkasi ing garis rambut yakuwi nalika sirah wiwit dhatar. Otot bathuk antara liya frontalis, sing nggerakaké lan ngontraksèkaké balung bathuk. Stereotipe populèr nganggep bathuk sing amba nandhakaké intelektualitas sing dhuwur, senadyan bab iki mung mitos waé.

Bathuk dipigunakaké minangka papan riasan lan simbolisme kaagamaan ing akèh budaya. Ing India, wanita kerep ngrias bathuk nganggo bindis. Ing Rebo awu, pendéta Katulik Roma mènèhi para pangikuté nandani bathuk nganggo awu awangun salib.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bathuk&oldid=822710"