Kémpol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sculpture of a left leg with a prominent calf

Jroning anatomi manungsa, kéntol (basa Indonésia: betis, basa Inggris: calf) iku pérangan mburi saka sikil bagéyan ngisor (crus). Jroning sistem otot, kéntol minangka bagéyan mburi sikil. Ing bagéan iki ana loro otot sing paling gedhé sing bebarengan diarani otot kéntol lan nèmpèl menyang tungkak liwat Achilles tendon. Sawetara otot liyané, sing luwih cilik nèmpèl ing dhengkul, ugel-ugel sikil, lan liwat tendon dawa, menyang driji sikil.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kémpol&oldid=822711"