Driji sikil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Toes on the foot. The innermost toe (bottom-left in image), which is normally called the big toe, is the hallux.

Driji sikil (basa Inggris: Toes) iku driji ing sikil manungsa utawa kéwan. Spesies kéwan kaya kucing sing mlaku nganggo driji sikil diarani digitigrade. Manungsa, lan kéwan liya sing mlaku nganggo dlamakan, diarani plantigrade; kéwan sing mlaku nganggo pinggir dlamakan diarani unguligrade.

Driji sikil ana lima, yakuwi:

  • Hallux (jempol)
  • Driji panuding
  • Driji tengah
  • Driji manis (kapapat)
  • Jenthik (Kerep diarani Pinky toe utawa Baby toe ing AS.[1]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Driji sikil ing KamusWiki.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Driji_sikil&oldid=868927"