Skrotum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Skrotum (pambungkus testis)
Skrotum

Skrotum iku kantung (dumadi saka kulit lan otot) sing mbungkus testis utawa buah zakar. Skrotum dumunung ing antara penis lan anus sarta ing angarepé perineum. Ing organ wanita, bagéan iki sarupa karo labia mayora.

Ing skrotum manungsa lan sawetara mamalia bisa dumunung rambut pubis. Rambut pubis wiwit tuwuh nalika mangsa pubertas.

Fungsi[sunting | sunting sumber]

Tugas skrotum yakuwi njaga suhu testis supaya tetep optimal yaiku sangisoré suhu awak. Jroning manungsa, suhu testis watara 34 °C. Pangaturan suhu diayahi kanthi ngengengaké utawa ngendhokaké skrotum, saéngga testis bisa obah nyedhak utawa ngadohi awak. Testis bakal diangkat nyedhaki awak ing suhu adhem lan ngadohi awak ing suhu panas.

Kaséhatan[sunting | sunting sumber]

Sawetara masalah kaséhatan ing skrotum sing perlu diwigatèkaké:

  • tuwuhing massa jroning skrotum
  • hernia inguinalis (usus mudhun jroning skrotum)
  • infèksi
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Skrotum&oldid=885094"