Pinggul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pinggul
Hip.jpg
Balung pinggul
Latin coxa
Gray's subject #92 333
MeSH Hip

Jroning anatomi vertébrata , pinggul (utawa panggul utawa "coxa"[1] ing istilah kedhokteran ngarujuk marang wilayah anatomi utawa sendhi.

Wilayah pinggul dumunung ing ngarep (lateral) saka wilayah gluteal (conto: bokong), inferior to the iliac crest, lan nutupi pérangan greater trochanter saka femur, utawa balung pupu ( "thigh bone").[2]

Notes[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Latin coxa diibunakaké déning Celsus minangka"pinggul", ananging déning Pliny the Elder minangka balung pinggul" (Diab, p 77)
  2. ^ MediLexicon

Réferencès[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Pinggul ing KamusWiki.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pinggul&oldid=834232"