Jenthik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jenthik
Latin digitus minimus
manus, digitus
quintus, digitus V
Arteri ulnar artery
Saraf ulnar nerve
Getah bening supratrochlear
Driji tangan
Hand.svg
Jempol · Panuding · Tengah · Manis · Jenthik

Driji jenthik, kerep diarani pinky ing Basa Inggris Amérika lan pinkie ing Basa Inggris Scottish (asal saka tembung Basa Walanda pink, maknané driji cilik), iku driji ing tangan manungsa sing paling cilik, dunungé ana ing jèjèré driji manis lan paling adoh saka jempol.

The pinky finger extended

Otot[sunting | sunting sumber]

Ana papat otot sing ngontrol driji jenthik, telu ing antarané mbentuk grup sing diarani hypothenar eminence :

Gambar-gambar[sunting | sunting sumber]


Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Jenthik ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jenthik&oldid=826410"