Anatomi manungsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar anatomi balung manungsa

Anatomi manungsa utawa antropotomi iku sawijining bidhang mligi jroning anatomi sing nyinaoni struktur awak manungsa, déné jaringan disinaoni ing histologi lan sèl ing sitologi.

Awak manungsa, kaya awak kéwan, dumadi saka sistem, sing dumadi saka organ-organ, sing dumadi saka jaringan, sing dumadi saka sèl.

Pirsani sajarah anatomi kanggo sajarah anatomi, klebu anatomi manungsa.

Sistem awak manungsa[sunting | sunting sumber]

Diagram anatomi manungsa[sunting | sunting sumber]

Human body features-nb.svg

Diagram anatomi manungsa
1. Sirah
2. Rai:Bathuk, Mata, Kuping, Irung, Tutuk, Ilat, Untu, Uwang, Pipi, Janggut
3. Gulu, Tenggorokan, Jakun
4. Pundhak
5. Dhadha, Payudara, Iga
6. Udel
7. Weteng, Pinggul
8. Organ sèksual
9. Penis/Skrotum utawa Klitoris/Vagina

10. Pupu
11. Dhengkul
12. Kéntol, gares
13. Ugel-ugel sikil
14. Dlamakan, Tungkak(Tumit), Driji sikil

15. Lengen
16. Sikut
17. Ugel-ugel tangan
18. Tlapak tangan, Driji tangan (Jempol, Panuding, tengah, manis, Jenthik

Organ njero[sunting | sunting sumber]

Jeneng umum organ njero (sacara alfabetis) :

Adrenalin - Appendiks - Duodenum - Esofagus - Ginjel - Ati - Jantung - Kantung empedu - Kandhung kemih - Kulit - Kunci paha - Limpa - Mata - Utek - Ovarium - Pankreas - Paratiroid - Paru-paru - Lambung - Pituitari - Prostat - Rahim - Thymus - Tiroid - Usus - Vena - Zakar

Anatomi utek[sunting | sunting sumber]

Amygdala — Batang utek — Cerebellum — Korteks serebral — Hipotalamus — Sistem limbik — medulla — utek tengah — Kelenjar pituitari — pons
Lihat juga: Utek manungsa, Dhaptar regio jroning utek manungsa

Sinau anatomi manungsa[sunting | sunting sumber]

Sawetara profèsi, mliginé kedokteran lan fisioterapi, merlokaké studi anatomi manungsa sacara mendalam. Buku tèks biasané mérang awak jroning klompok regio ing ngisor iki:

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Anatomi manungsa ing Wikimedia Commons.


Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Anatomi_manungsa&oldid=822692"