Payudara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar skema payudara (irisan nglintang payudara wanita diwasa) - Katrangan: 1. wates dhadha 2. Otot dhada 3. Lobules 4. Puting 5. Areola 6. Pambuluh susu 7. Jaringan lemak 8. Kulit

Payudara (Latin: mamma) iku organ awak bagéan ndhuwur jaja saka spesies mamalia sing jinis kelaminé betina, kalebu manungsa.

Fungsi utama saka kelenjar susu iku mènèhi nutrisi ing wujud banyu susu kanggo bayi utawa balita. Prosès pawènèhan banyu susu iki disebut nyusoni. (Sanajan kelenjar sing ngasilaké banyu susu uga ana ing wong lanang, normalé kelenjar susu kasebut tetep ora ngembang sampurna.)

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Payudara&oldid=867322"