Plasenta

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar diagramatik posisi janin. Plasenta dituduhake ing bagean ngisor.
Penampang lintang woh kakao. Plasenta dumunung ing tengah, diapit dening karangan wiji.

Plasenta utawa tembuni iku sawijining organ jroning rahim ing mangsa ngandhut sing mènèhi nutrisi lan nglindhungi janin jroning kandhutan.

Plasenta jroning botani minangka analogi plasenta. Plasenta minangka bagean saka woh lan nglindhungi saluran sing nggawa hara sing diperlokake wiji kanggo perkembangan.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Plasenta&oldid=822393"