Sistem ambegan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Sistem ambegan utawa sistem respirasi iku sistem organ sing digunaaké kanggo ijolan gas. Ing kéwan sikil papat, sistem ambegan umumé kalebu saluran sing digunaaké kanggo nggawa udhara nuju njeron paru-paru lan dumadi ijolan gas. Diafragma narik udhara mlebu lan uga ngetokaké. Sapérangan variasi sistem ambegan ditemoaké ing sapérangan jenis makluk urip. Malah wit uga duwé sistem ambegan.

Sistem ambegan - sunting

Irung | Rongga irung | Faring | Laring | Trakea | Paru-paru | Zona pangubung | Zona respiratori

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_ambegan&oldid=813812"