Sistem kardiovaskular

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sistem sirkulasi manungsa, arteri wernané abang lan vena wernané biru.

Sistem kardiovaskular utawa sistem sirkulasi iku sawijining sistem organ sing fungsiné mindhah dat nuju lan saka sél. Sistem iki uga nulung stabilisasi suhu lan pH awak (bagéan saka homeostasis). Ana telung jenis sistem sirkulasi: tanpa sistem sirkulasi, sistem sirkulasi kabukak, lan sistem sirkulasi katutup.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sistem kardiovaskular - sunting

Jantung | Aorta | Artéri | Artériol | Kapiler | Venule | Vena | Vena cava | Artéri pulmonari | Paru-paru | Vena pulmonari | Getih

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin