Sistem endokrin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kelenjar endokrin utama menungsa.

Sistem endokrin iku sistem kontrol kelenjar tanpa saluran (ductless) kang ngasilaké hormon kang sirkulasiné ing badan ngliwati ilèning getih kanggo mempengaruhi organ-organ liya. Hormon tumindak dadi "panggawa pesen" lan digawa déning ilèning getih nuju manéka warna sel ing badan, kang sabanjuré njarwaaké "pesen" kasebut dadi sawijining tindakan. Sistem endokrin ora nglebokaké kelenjar eksokrin kaya kelenjar idu, kelenjar kringet, lan kelenjar-kelenjar liya ing saluran gastroinstestin.

Cabang kedhokteran kang nyinaoni kelainan ing kelenjar endokrin kasebut endokrinologi, sawijining cabang èlmu kedhokteran kang cakupané luwih wiyar tinimbang panyakit njero.


Sistem endokrin - sunting

Kelenjar adrenal | Corpus luteum | Hipotalamus | Ovarium | Pankreas | Kelenjar paratiroid | Kelenjar pineal | Kelenjar pituitari | Testis | Kelenjar tiroid

Sistem organ menungsa - sunting

Sistem kardiovaskular | Sistem pandulu | Sistem pancernan | Sistem endokrin | Sistem kekebalan | Sistem indriya | Sistem integumen | Sistem limfatik | Sistem otot | Sistem saraf | Sistem réproduksi | Sistem ambegan | Sistem rangka | Sistem urin

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sistem_endokrin&oldid=813677"